Tömegszerencsétlenséget okozó sofőr ellen emeltek vádat

A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye alapján a Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy sofőr ellen, aki egy kilencszemélyes kisbuszban tíz utast szállított Dunavarsány közelében, ahol a jármű megcsúszott és többször megpördült a nedves úton. A baleset során minden utas megsérült, köztük egy személy, aki a csomagtartóban helyezkedett el egy kerti padon, és kirepült a járműből. A sofőr a vádak szerint helytelen sebességgel hajtott be egy kanyarba, ami miatt a kocsi lesodródott a főútról.

A sérülések súlyossága változó: ketten maradandó fogyatékosságot szenvedtek, hárman súlyos, míg öten könnyebb sérüléseket kaptak. Az ügyészség a sofőrt tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé. A vádak szerint a sofőr gondatlanságból elkövetett tömegszerencsétlenséget okozott.

A vádirat szerint a vádlott hivatásos sofőrként 2022 februárjában egy kilencszemélyes mikrobuszt vezetett Baja irányából Budapest felé, azonban a járműben a megengedettnél több, tíz fő utazott. A helyhiány miatt az egyik utast egy kerti padra ültették, amelyet a csomagtérben helyeztek el, és az utasnak sem biztonsági öve nem volt, sem kapaszkodási lehetősége. A baleset az 51-es főúton, Dunavarsány közelében történt, ahol a kisbusz bal oldalára borult és többször megperdült, mielőtt megállt.

A baleset helyszínén készült fotók jól mutatják a felborult kisbusz és a benne található kerti pad helyzetét. A baleset körülményei miatt a járművezetővel szemben tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat, ezt követően a bíróság dönt majd a sofőr felelősségéről.

Az teljes sajtóközlemény ide kattintva érhető el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.

Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport