Tóba lökés és rablás Hatvanban: vádemelés a gyanúsított ellen

Hat év szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki tavasszal Hatvanban egy nőt a Meszlényi Zoltán-híd melletti dísztóba lökött, majd kirabolta. A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki a bűncselekményt követően a sértett táskáját is elvitte.

A vád szerint a férfi a sértett mögé lopózott, majd egy határozott mozdulattal a sekély tóba lökte a padon ülő nőt. A vádlott ezt kihasználva felkapta a sértett táskáját, amelyben egy bankkártya, személyes iratok, egy mobiltelefon és készpénz volt, majd futásnak eredt. A történteket egy térfigyelő kamera is rögzítette, amelynek felvételét itt lehet megnézni.

A Hatvani Járási Ügyészség rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott a táskából a pénzt és a mobilt eltulajdonította, a számára haszontalan dolgokat pedig az iratokkal együtt egy bokorba dobta.

Gubala Ádám Miklós, a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a vádlott letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését. A vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a férfi beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, ítéljék hat év szabadságvesztésre. A vádhatóság emellett közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

A vádlott büntetett előéletű, és a rabláson kívül egy lopás miatt is felelnie kell. Az ügyészség hat év börtönt kért a rablással, közokirattal visszaéléssel, valamint készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolt férfire. Az ajánlat azonban csak akkor él, ha a férfi már az előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyalásról is.