Darazsak inváziója egy szolnoki családi házban

Egy szolnoki családi ház gyerekszobáját darazsak lepik el, áttörve a szoba falát. A meglepetéstől a gyermek hangosan kiáltott fel, amikor a rengeteg rovart meglátta. A család azonnal elhagyta az otthonát és tűzoltókat, valamint mentőket hívtak a helyszínre. Az anyát kórházba kellett szállítani, miután egy darázs csípése szívritmuszavart okozott nála.

A család évek óta épülő hatalmas darázsfészket fedezett fel a mennyezetben, amely több ezer darázsnak adott otthont. A darazsak a vegyszeres kiirtás során váltak agresszívvá, és átszakították a gipszkartont és a tapétát is. A fiú korábban hallotta a zajokat a fal mögül, de azt hitte, hogy az csak háztartási berendezések zaja lehet. A szakemberek szerint a kaptár hónapok, de akár évek óta is ott lehetett a gyerekszoba felett.

A tűzoltók segítségével sikerült megfékezni a darazsakat, akik a vegyszer hatására megbolondultak. A tapéta tartotta a több ezer darázst, ami átszakadhatott volna a gyerekszobába, ha nem avatkoznak közbe időben. A család most a helyreállítási munkálatokkal és a darazsak teljes kiirtásával van elfoglalva.

A kisfiú az invázió éjszakáján éppen nem aludt otthon, így nem volt veszélyben. A család néhány nap távollét után érkezett haza, amikor a gyermek a szobájába lépve észlelte a darazsakat, és hangosan kiáltott fel: "Tele van a szobám darázzsal!" Az anya egy rovarirtó spray-t vitt magával, de amit látott, azt soha nem felejti el. A darazsak szinte éjszakai sötétséget okoztak, az ablakon nem lehetett kilátni a több száz rovartól.

A hatalmas, ötszintes kaptár, amely a kisfiú feje fölött épült, már csak a tapéta tartotta, és bármikor átszakadhatott volna, egyenesen a gyerekszobába. A család több kísérletet tett a darazsak kiirtására, de amikor először vegyszert fújtak a villanyvezetékhez, ami mellett lemásztak a plafonról a rovarok, azok teljesen megbolondultak és még többen zúdultak a szobába.