Stroke-ot kapott Brian May, a Queen gitárosa

Kisebb agyvérzéssel került kórházba Sir Brian May, a Queen gitárosa, aki egy videóban számolt be arról, hogy korlátozottan tudta csak használni bal karját, de már jobban van és otthon lábadozik.

Sir Brian May, a Queen gitárosa egy videóban árulta el, hogy körülbelül egy héttel ezelőtt stroke-ot, vagyis sztrókot kapott, ami miatt nem tudta mozgatni a bal karját. A 77 éves rocklegenda azonban már jobban van, és visszanyerte a mozgását ahhoz, hogy újra zenélni tudjon. May elmondása szerint már képes újra gitározni, amit a közösségi médián közzétett videóban osztott meg a nyilvánossággal, megnyugtatva rajongóit.

A zenész azt is elárulta, hogy az agyvérzés után gitározni sem tudott, ami miatt elkezdte megkérdőjelezni a képességeit, de jókedvét megőrizte és tréfásan megjegyezte, hogy most „szobafogságra” van ítélve, amíg fel nem épül. May szerint a történtek nagyon ijesztőek voltak számára, hiszen őt a világ egyik leghíresebb gitárosaként tartják számon, és továbbra is aktívan zenél. Korábban, még 2020-ban volt egy szívrohama is, amiből sikeresen felépült, és remélhetőleg így lesz ez most is.

A gitáros humoros stílusban beszélt a történtekről, és megdicsérte a Surrey-i Frimley Park Kórház orvosait, akiknek utasításait követve otthon marad, pihen, és kerüli a fizikai megterhelést, hogy ne emelkedjen a vérnyomása. May szerint a kórházban töltött idő izgalmas volt, ahol kék fények villogtak, és megemlítette, hogy lehet majd posztol egy videót is róla.

Brian May a videóban arról is beszélt, hogy a borzok védelméről szóló dokumentumfilmjére pozitív visszajelzéseket kapott. A gitáros hangsúlyozta, hogy most már jobban van, és betartja az orvosok tanácsát, így gyakorlatilag "szobafogságban" van, nem mehet ki, nem vezethet, nem szállhat repülőre, semmi olyat nem tehet, ami megemelné a pulzusát.

May gitárjátéka, dalszerzői és énekesi képességei segítettek abban, hogy a Queen az 1970-es és 80-as években a világ egyik legnagyobb zenekarává váljon. Olyan slágereket írt, mint a We Will Rock You, a Who Wants to Live Forever és a Flash, másoknak pedig társszerzője volt. A frontember Freddie Mercury 1991-es halála után a zenekar az új énekessel, Adam Lamberttel folytatta.