Sebestyén Balázs kirohanása egy ugató kutya miatt

Sebestyén Balázs, a Rádió 1 "Balázsék" című műsorának műsorvezetője élő adásban fejezte ki mérgét egy ugató kutya miatt, ami komoly felháborodást váltott ki a hallgatók és az állatvédők körében.

A keddi reggeli adásban Balázs arról panaszkodott, hogy egy kutya ugatása miatt nem tudott aludni, és olyan megjegyzéseket tett, mint hogy "kimegy és lelövi" az állatot, vagy "ketaminos hússal kedveskedik majd a kutyának". Ezek a kijelentések nem csak a műsorban, hanem a Reddit közösségi oldalon is nagy visszhangot kaptak, ahol több felhasználó is kritizálta a műsorvezető hozzáállását és megjegyzéseit.

Balázs a műsorban így fejtette ki a helyzetet: "Egy mocskos kutya ugatott az erkélyem alatt két és fél, három órát. Én nem tudom ez kié, de ma átmegyek, megölöm. [...] Komolyan mondom volt egy olyan időpont, hogy én kimegyek és lelövöm." A műsorvezető kollégái, Rákóczi Feri és Ráskó Eszter felvetették, hogy talán valami baja volt a kutyának, de Balázs ezt azzal hárította el, hogy "a gazda éjjel legyen otthon" és "kap egy akkora steaket annyi ketaminnal, hogy egy elefántot le lehet ültetni".

A Reddit felhasználók és az állatvédők közül többen is úgy vélték, hogy egy ilyen nagy hallgatottságú műsorban nem helyénvaló állatok lelövésével viccelődni, és hogy ezek a megjegyzések sértik az állatvédelmi elveket, amelyek Magyarországon amúgy is gyengén vannak jelen. Egyesek szerint a műsorvezető szavai veszélyesek lehetnek, mivel "simán kinézik néhány agyhalott hallgatóból, hogy lemérgezi netán meglövi az utcán kóborló állatokat vagy esetleg a szomszédét".

Az énekes és lelkes állatvédő, Bebe, aki maga is két mentett kutya gazdája, szörnyülködve nyilatkozott, hogy Balázs "százszor tett már ilyen meggondolatlan, ostoba nyilatkozatot" és hogy "hülyeséget ne adjunk már az emberek szájába! Pláne egy ember, akinek ekkora hallgatottsága van". Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. ügyvezetője is mélyen érintettnek érezte magát a kirohanás miatt, és kijelentette, hogy "Balázs ilyet nem nyilatkozhat! Sokan kedvelik, követik őt, ami csak olaj a tűzre".

A Rádió 1 és a "Balázsék" műsor sajtóért felelős illetékese nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban. A műsorvezető kijelentéseire a hallgatók közötti felháborodás mellett a közösségi médiában is számos panasz érkezett. Sebestyén Balázs sem a mobiltelefonján, sem a Rádió 1-en keresztül nem reagált a megkeresésekre.