NB I-es rekordösszegért érkezett a Fradihoz egy brazil csatár

A Ferencvárosi TC hivatalosan is bejelentette Matheus Saldanha szerződtetését, aki így hárommillió euróért (csaknem 1,2 milliárd forintért) váltott klubot. Az üzlettel Saldanha lett az NB I legértékesebb játékosa, megelőzve a 6 millió euróra becsült Mohammed Abu Fanit.

A szerb Sportal és a Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros és a Partizan Beograd közötti megállapodás a 25 éves brazil támadó, Matheus Saldanha átigazolásáról már korábban közel volt. A zöld-fehérek elfogadták a szerb klub vételi ajánlatát, és a játékos személyes feltételeinek tisztázása után a transzfer hivatalossá vált.

A Transfermarkt adatai alapján Saldanha piaci értékét nyolcmillió euróra becsülik, így ő lett a magyar élvonal legértékesebb játékosa. A hárommillió eurós kivásárlási ár is új rekordot jelent az NB I-ben, hiszen korábban egyetlen klub sem fizetett még ennyit játékosért. Az eddigi rekordot Stjepan Loncar tartotta, akit 2,5 millió euróért szerzett meg a Ferencváros a 2021/2022-es idényben.

Saldanha a Partizan Beogradhoz tavaly nyáron érkezett Japánból, és az előző idényben 27 bajnokin 17 gólt szerzett, ezzel a szerb élvonal gólkirálya lett. A Partizan a nyáron szerette volna értékesíteni, ezért az idei szezonban kevesebb lehetőséget kapott, mindössze négy tétmeccsen lépett pályára, de így is három gólt ért el. A belgrádiaknál összesen 40 tétmérkőzésen 21 góllal és öt gólpasszal tette le a névjegyét.

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás kiemelte, hogy ez a klub szempontjából egy jelentős nap, mivel a legnagyobb értékű átigazolást vitték végbe, és nagy reményeket fűznek Saldanha gólerősségéhez és sokoldalúságához. A sportigazgató szerint Saldanha teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatár, és a csapatnak segíteni tud a jövőbeni céljaik elérésében.

Amennyiben az átigazolás megtörténik, Saldanha a magyar válogatott kulcsemberével, a nemrég az NB I legjobb játékosának választott Varga Barnabással is versenyre kelhet a játékpercekért a Ferencváros csapatában. A Fradi az Európa-liga főtábláján legalább 8 meccset játszik, és a szurkolók egyelőre erősen elégedetlenek a csapat által mutatott teljesítménnyel.