„Ding dong, a boszorkány halott” – Különös gyászjelentés egy lánya tollából

Egy Maine állambeli nő, Florence „Flo” Harrelson halálhírét saját lánya jelentette be egy rendhagyó gyászjelentésben, amelyet az interneten is megosztott. A lánya, Christina Novak, aki már több mint egy évtizede nem beszélt az anyjával, szarkazmussal teli szövegben írta meg a nekrológot.

Florence Harrelson, aki korábban Chelsea-ben élt, 2024. február 22-én hunyt el, családja társasága nélkül. A gyászjelentés szerint ez a maga után felégetett hidaknak és pusztításnak köszönhető. A gyászjelentés inkább közszolgálati közleményként funkcionál, hiszen Florence nem is akart, hogy bárki értesüljön a haláláról, még a családja sem.

Christina Novak a Kennebec Journal and Morning Sentinel című lapban jelentette meg a gyászjelentést, miután csak nemrég tudta meg édesanyja halálhírét. A Bangor Daily News-nak adott interjúban Novak elárulta, hogy a gyászjelentés megírása közben „jókat kuncogott magában”, és bár eredetileg hagyományos gyászjelentést szeretett volna írni, a szöveg végül szarkazmusba fulladt.

A gyászjelentésért 86 dollárt fizetett, de úgy érezte, hogy „az ezt követő szórakozás megfizethetetlen volt”. A Facebookon is megosztotta a gyászjelentést, az Óz, a csodák csodája című film betétdalával, a Ding dong, the witch is dead szöveggel, ami magyarul annyit tesz: Ding dong, a boszorkány halott.

Christina Novak az alábbi szöveggel emlékezett meg édesanyjáról:

Florence nem akarta, hogy egy gyászjelentésből bárki, beleértve a családját is, megtudja, hogy meghalt. Ennek oka, hogy még halálában is azt akarta, hogy azok, akiket terrorizált, továbbra is félelemben éljenek. Tehát ez nem annyira gyászjelentés, hanem inkább közszolgálati közlemény.

A Maine állambeli nő a helyi lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem volt mérges, és nem érzett haragot, amikor a gyászjelentést írta. „Valójában tollal és papírral ültem, és magamban kuncogtam” – tette hozzá.