Liverpool legyőzte a Manchester Unitedet

A Liverpool 3-0-ra győzött a Manchester United ellen a Premier League harmadik fordulójában. Luis Diaz az első félidőben kétszer talált a hálóba, míg Mohamed Salah a második félidőben szerezte meg a csapat harmadik gólját.

A mérkőzésen a Liverpool védelme, Virgil van Dijk vezetésével, erős teljesítményt nyújtott, míg a Manchester United, Casemiro hibái miatt, küszködött, ami a Liverpool góljaihoz vezetett. Salah gólját a 56. percben szerezte, ami a 15. találata volt a Manchester United ellen. A győzelemmel a Liverpool megőrizte tökéletes mérlegét a bajnokságban.

Dominik Szoboszlai végig a pályán volt és szép asszisztot adott Salah góljához, ez volt az első gólpassza az idényben. A magyar labdarúgó kiváló teljesítményét az érdemjegyek is tükrözik, ahol a Sofascore szerint 90 százalékos passzpontossággal játszott, és három párharcot is megnyert. Szoboszlai még jobb osztályzatokat kapott volna, ha tíz perccel a befejezés előtt berúgja hatalmas helyzetét. A Liverpool ezzel a győzelemmel a második helyre lépett elő a bajnokság táblázatán 9 ponttal és 7-0-ás gólkülönbséggel, míg a Manchester United a 14. helyre csúszott vissza. A Premier League jelenlegi első öt helyezettje a harmadik forduló után: az első helyen a Manchester City 9 ponttal, a második helyen a Liverpool, a harmadik helyen a Brighton, a negyedik helyen az Arsenal, és az ötödik helyen a Newcastle.

Arne Slot, a Liverpool új trénere 1975 óta az első olyan vezetőedzője a klubnak, aki győzelemmel kezdett az ősi rivális ellen, idegenben ráadásul ez a bravúr csupán egy szakembernek, George Kaynek sikerült 1936-ban. A Liverpool három mérkőzést követően százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül áll, története során eddig kétszer volt képes erre a Premier League-ben. Szoboszlai teljesítményét több forrás is magasra értékelte, például a Fotmob.com 8,5 pontot adott neki, míg az Express.co.uk és a Caughtoffside.com 7 pontot, az Anfieldwatch.co.uk és a Liverpoolecho.co.uk szintén 7 pontot, a Thisisanfield.com és a Liverpool.com pedig 8 pontot ítélt meg neki. Az értékelések alapján Szoboszlai energikus játéka és mezőnymunkája kiemelkedő volt, bár a negyedik gól elmulasztása miatt némi kritikát is kapott.