Takács Péter és Magyar Péter egymásnak feszülnek a kórházlátogatások miatt

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter politikus kórházlátogatásai és negatív kommunikációja az emberek egészségét veszélyezteti, míg Magyar Péter azzal vádolja Takácsot, hogy bolsevik trükkhöz folyamodik.

Az államtitkár úgy véli, hogy a Tisza párt elnöke, Magyar Péter, aki Európai Parlamenti képviselőként jogosult a közintézmények működésével kapcsolatos tájékozódásra, az elmúlt hetekben túllépte ezt a jogosultságát. Takács szerint Magyar nem a valóságot kívánta megismerni, hanem célja a balhé és az indulatkeltés volt. Az államtitkár a Hír Tv Mi kérdezünk podcastjében és a Pesti Srácoknak adott interjúban is kifejtette, hogy Magyar Péter folyamatos negatív kommunikációja elbizonytalanítja az embereket, ami miatt sokan nem kérnek segítséget, és ezáltal veszélyeztetik saját egészségüket.

Takács Péter kiemelte, hogy Magyar Péter a kórházak lerobbant részeit mutogatja, miközben nem említi meg azokat a területeket, amelyek már felújításra kerültek. Példaként hozta fel a János Kórházat, ahol az egyik műtőben nem működött a klíma, de a többi tizenkettőben igen. Az államtitkár szerint ez a fajta kommunikáció káros, mert az emberek halogathatják a szükséges beavatkozásokat, ami egészségkárosodáshoz vezethet.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyar Péternek inkább azon kellene dolgoznia, hogy az Európai Uniótól a magyar kórházak fejlesztésére elkülönített 900 milliárd forint kifizetését elérje. Ehelyett azonban a kormány a Ferihegyi reptér megvásárlására és kormányközeli oligarcháktól irodaházak megvásárlására költött, összesen több mint 2000 milliárd forintot. Takács Péter szerint ezek a tények is azt mutatják, hogy Magyar Péter és a politikusok, akik az egészségügyi problémákat hecckampányuk részeként használják fel, nem értik meg a helyzet komolyságát.

Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált az államtitkár vádjaira. A Tisza Párt elnöke szerint Takács Péter gyáva vállalni a politikai felelősséget a magyar egészségügy állapotáért, és azzal vádolja őt, hogy a kórházlátogatásokkal és a szomorú valóság bemutatásával veszélyezteti a magyar betegek gyógyulását. Magyar Péter szerint az államtitkár bolsevik trükkhöz folyamodik, azzal vádolva őt, amit a saját politikai tábora követett el. Ezenkívül kritizálta a kormányt, hogy 14 éve kivonják a költségvetési forrásokat az állami egészségügyből, jóval az uniós átlag alatt fordítanak a magyar emberek egészségére, és sorra zárják be a vidéki szülészeteket, valamint szüntetik meg a szakorvosi ellátást.