Simonka György vádjaival kapcsolatos botrány

Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere és volt fideszes országgyűlési képviselő, interjújában komoly vádakat fogalmazott meg a Fidesz és egyes politikusok, köztük Lázár János, Rogán Antal és Pintér Sándor ellen.

Simonka György szerint a Fidesz képes eltussolni bizonyos ügyeket, és állítása szerint Lázár János, Rogán Antal és Pintér Sándor rendelkezhetnek olyan információkkal, amelyekkel zsarolhatják a párt felső vezetését. Simonka azt is elmondta, hogy Lázár Jánosról "regényt tudna írni", és hogy Lázár fenyegetőzött egy Fidesz-tag "torkának elvágásával". A polgármester szerint Lázár olyan dolgokat tud megcsinálni, amit másoknak nem engednek, mivel korábban felelt a titkosszolgálatokért.

Az interjúban Simonka György azt is állította, hogy a Fidesz pénzt tol be, ha nincs azonnali jó megoldás, és hogy Orbán Viktor mindent tud, amit tudni akar. A politikus említette, hogy Rogán Antal irányítja a Fidesz képviselőinek közösségi média bejegyzéseit.

Erdős Norbert, fideszes képviselő, Simonka György állításaira reagálva kijelentette, hogy "Simonka György minden szava hazugság". A Központi Nyomozó Főügyészség is cáfolta Simonka György azon állításait, miszerint a titkosszolgálatok befolyásolhatják az ügyészséget, és kijelentették, hogy az ügyészséget semmilyen formában nem befolyásolják a titkosszolgálatok, és hogy Simonka György elleni vádak előkészítése miatt nem bocsátottak el ügyészeket.

A Demokratikus Koalíció (DK) a parlamenti igazságügyi bizottság összehívását kezdeményezte Simonka interjúja nyomán. Sebián-Petrovszki, a DK képviselője és az igazságügyi bizottság tagja, rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, hogy meghallgassák Tuzson Bence igazságügyi minisztert, Polt Péter legfőbb ügyészt és Simonka Györgyöt.