Puzsér Róbert műsora megszűnik az ATV-Spirit FM-en

Puzsér Róbert bejelentette Facebook-oldalán, hogy az ATV-Spirit FM cégcsoport nem sugározza többé az Önkényes Mérvadó című podcast adásait. A műsorvezető négy évig készítette a politikai tárgyú rádióműsort, amely először a Jazzy Rádióban indult, majd egy rövid szünet után 2020-ban a Spirit FM-en folytatódott, és 2023 szeptembere óta az ATV Spirit csatornán is látható volt a stúdióból közvetített élőkép formájában.

Puzsér Róbert a döntést így kommentálta: "Különös élmény volt négy éven át ennyire szabadon gyártani oda politikai tárgyú rádióműsort, de kár tagadni, hogy ennek a rendszerhibának az elhárításával valami helyreállt az univerzumban". A publicista korábban bejelentette, hogy hosszabb szünetre vonul, csak néhány előadását tartja meg, és 2025 elején tervez visszatérni.

Az ATV-Spirit FM cégcsoport a műsor megszűnésével kapcsolatban elmondta: „Az Önkényes Mérvadó produkció és annak alkotói sokban hozzájárultak ahhoz, hogy a Spirit FM egy erős és sikeres rádióvá váljon. Köszönjük az eddigi együttműködést és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is a saját YouTube-csatornájukon!”.

Az események előzményeként említésre méltó, hogy júniusban, az önkormányzati választásokat követő napon, Magyar Péter látványosan kivonult az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójából. Ezt követően az Önkényes Mérvadóban a műsorvezetők élesen bírálták az ATV-t. Horváth Oszkár a műsorban felvetette a kérdést, hogy "jó-e az nekünk, ha ezen a csatornán csinálunk műsort?", de az adás során erre nem érkezett válasz. Puzsér ezt akkor úgy kommentálta, hogy „pont akkor történik, pont akkor történik, amikor éppen Magyar Péter megrendíti két olyan pártnak a pozícióját a politikai térben, amely két párt fájdalmasan közel áll az ATV-cégcsoporthoz, az egyik ilyen párt a DK, a másik ilyen párt a Fidesz”.

Az ATV-Spirit FM cégcsoport döntése azután született meg, hogy az ATV-n az Öt című műsor sem folytatódik tovább. Augusztusban még úgy tűnt, hogy a beszélgetős műsor augusztus 26-án visszatér, de később kiderült, hogy ez mégsem valósul meg.

Puzsér Róbert az Indexnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Spirit FM-nél vége van az Önkényes Mérvadónak, és áttekintik a lehetőségeiket, addig sem a Youtube-on, sem máshol nem folytatódik a műsor. A publicista arra a kérdésre, hogy lát-e összefüggést az Ábrahám Róberttel való vitája és az Önkényes Mérvadó megszűnése között, azt válaszolta, hogy nem tudja, nem lát bele Ábrahám Róbertbe, de nem tartja kizártnak. „Ha már magunkat nem sikerült kirúgatnunk, akkor neki sikerülhetett” – tette hozzá.

Végül Puzsér Róbert más típusú terveit is megosztotta, és mint mondta, januártól az Inga Kávéház Szélsőközép nevű Youtube-csatornájára fog tartalmat gyártani.

A Pesti Srácok újságírója tettlegességig vitte a vitát a műsorvezetővel

Az Önkényes Mérvadó megszűnésének hírével egy időben Puzsér Róbertet ököllel arcon ütötte Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója. Az incidens előzményeként Ábrahám a Spirit FM szerkesztőségében követelte a rádiós kirúgását, majd személyes találkozót beszélt meg vele. A vitájukra végül a Tűzoltó utcánál került sor, ahol Ábrahám az után, hogy megütötte Puzsért, a telefont is kiütötte a kezéből. A kritikus az incidens miatt feljelentést tett.