Rejtélyes macskagyilkos után nyomoz a rendőrség a II. kerületben

A II. kerületi Nyúl utcában felbukkant egy plakát, amely arra figyelmezteti a lakosokat, hogy egy állatkínzó macskagyilkos garázdálkodik a környéken. A rendőrség megerősítette, hogy nyomozás indult az ügyben.

Egy drámai hangvételű plakát jelent meg a II. kerületi Nyúl utcában, amely szerint a környéken egy macskagyilkos tevékenykedik, aki már több macskát is megkínzott és megölt. A felhívás arra kéri a kisállattulajdonosokat, hogy legyenek óvatosak és lehetőség szerint ne engedjék ki kedvenceiket. A plakátot a Telex egyik munkatársa fotózta le.

A felhívásból nem derül ki, hogy pontosan hány macska esett áldozatul, és az sem egyértelmű, hogy a felhívás készítője ismeri-e az elkövető személyazonosságát. A rendőrség válaszában megerősítette, hogy valóban folyamatban van egy nyomozás állatkínzás vétség gyanúja miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága feljelentés alapján rendelte el a nyomozást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás jelenleg is zajlik, és amint új információkra bukkannak, a közvéleményt azonnal értesítik az új fejleményekről. A lakosságot arra kérik, hogy legyenek éberen és fokozottan vigyázzanak házi kedvenceikre.