Mészárosné Vas Márta a Jászapáti Általános Iskola új igazgatója

Mészárosné Vas Márta, a Fidesz-KDNP támogatását élvező politikus lett a Jászapáti Általános Iskola megbízott igazgatója, miután az előző igazgatót, Tavasz Ferencet indoklás nélkül menesztették.

Mészárosné korábban a Jászberényi Tankerületi Központban töltött be vezetői pozíciót, de onnan lemondott, majd hirtelen a Jászapáti Általános Iskola igazgatói székébe került. Az előző igazgató, Tavasz Ferenc augusztus 6-án kapott menesztést a Belügyminisztériumtól, indoklás nélkül. Mészárosné korábban kétszer is indult a polgármesteri székért Jánoshidán, 2019-ben és 2024-ben is, de mindkét alkalommal alulmaradt az független jelölttel, Eszes Bélával szemben.

A Pedagógusok Szakszervezetének tagja, Tavasz Ferenc kirúgása kapcsán a szakszervezet elnöke, Totyik Tamás kijelentette, hogy az indoklás nélküli döntések elfogadhatatlanok, és figyelmeztetett arra, hogy "így jár, aki nem a hatalom érdekei szerint cselekszik". A szakszervezet szerint az ilyen indoklás nélküli leváltások a kormány megtorló eszközei lehetnek, amelyekkel az iskolai tiltakozásokat próbálják elrettenteni.