Mihályi Győző váratlan halála

A József Attila Színház és a színművész kollégái is megdöbbenéssel értesültek Mihályi Győző, a Jászai Mari-díjas színész haláláról. A hetvenéves művész hétfő este hunyt el váratlanul.

A szomorú hírt a József Attila Színház osztotta meg a nyilvánossággal, mely szerint Mihályi Győzőt tragikus hirtelenséggel érte a halál. A Blikk információi szerint a színész halálát váratlan egészségi gond okozhatta. A színház egy megindító videóval emlékezett meg róla, melyben fekete-fehér fotók mellett Mihályi Győző egy verset szaval.

Trokán Péter színész, aki Mihályi Győzővel együtt lépett fel a székesfehérvári Királyi Napokon augusztus 20-án, a Blikknek elmondta, hogy a művész vidám volt és tele tervekkel. Trokán szerint Mihályi testileg és lelkileg is rendben volt, és sem idegen-, sem önkezűségről nincs szó a halálát illetően.

Kautzky Armand, aki szinkronban és az Újszínházban is együtt dolgozott Mihályival, a tehetséges művész mellett szociálisan érzékeny emberként is méltatta kollégáját. Kautzky szerint Mihályi a magánéletében is sikeres volt, büszke nagypapa és boldog párkapcsolatban élt.

A Színházi Dolgozók Szakszervezete, amelynek Mihályi hosszú évtizedeken át elnökségi tagja, majd elnöke volt, a saját halottjának tekinti. A József Attila Színházban több mint 20 éven át volt elismert művésze, és a színház közösségi oldalán keresztül is fájó szívvel búcsúzott tőle.

Fehérvári Péter, aki a Nemzeti Színházban és az Újszínházban is játszott, és ismertebb szerepei között szerepel a Gólkirályság, A Retinens és a Mintaapák, pár napja még együtt dolgozott Mihályi Győzővel, és mélyen megrendítette a hír, hogy a színész elhunyt. Fehérvári a Facebook-oldalán érzelmes sorokkal búcsúzott el a kollégájától, akit tanítójának tekintett és aki mindig vigyázott rá a szakmában. Posztjában így emlékezett meg róla: "Drága, drága Mihályi Győző. Lesújtva ér minket hír, ez felfoghatatlan. A múlt héten, még együtt dolgozunk, együtt utazunk a kultúra, nevelés, szinkron és színház közös rejtelmeiben, ma este már csak nézzük üres helyedet. Én csak remélni tudom, hogy jó volt ez az élet Neked és azt is, hogy csak azért kellett menned, mert szükség van rád máshol, más lelkek között, más színpadokon, valamint megtisztelő köszönettel, hogy mindig vigyáztál rám, egészségben, szakmában. Öltözőtársam, kollegám, tanítóm, jó utat köszönettel és tisztelettel. Megleptél. Legyen könnyű neked a föld".