Csalókra figyelmeztet a Fővárosi Vízművek

A Fővárosi Vízművek arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy óvatosak legyenek a lakás-mellékvízmérők cseréjével kapcsolatban, mivel egy nem szerződött vállalkozás megtévesztő módon a cég minősített partnereként hirdette magát.

A szolgáltató szerint idén rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő hitelesítése jár le a szolgáltatási területükön, és mivel ezek a 8 évre hitelesített mérők a fogyasztók tulajdonában vannak, a cseréjükről is nekik kell gondoskodniuk. A Fővárosi Vízművek arra kéri az ügyfeleit, hogy mérőcsere előtt ellenőrizzék a társaság honlapján, hogy valóban szerződött partnerrel vették-e fel a kapcsolatot.

A társaság tájékoztatása szerint a nem szerződött vállalkozó nem informálta a megrendelőket a cserefolyamat teljes költségéről, például arról, hogy a mérőcserét követő plombálást már a Fővárosi Vízművektől külön kell megrendelni, és ennek díját az ügyfélnek kell állnia. A Fővárosi Vízművek ezért arra kéri ügyfeleit, hogy ha egy szakember a társaság szerződött partnereként hirdeti magát, győződjenek meg arról, hogy valóban szerepel-e a minősített vállalkozóinak listáján, amelyet ide kattintva érhetnek el.

Az idén lejáró mellékvízmérők december 31-ig hitelesek, és ahogy közeledik az év vége, úgy fogynak egyre gyorsabban a társaság és szerződött partnerei szabad időpontjai. A Fővárosi Vízművek arra biztatja fogyasztóit, hogy mielőbb gondoskodjanak a mérőcseréről, hogy az még az idén megtörténhessen.

A visszaélésre vonatkozó panaszbejelentések kivizsgálását a társaság saját hatáskörében megkezdte.