Fegyveres incidens a Parlamentnél

Egy férfi gázpisztollyal fenyegetőzött a Parlament előtt szerdán reggel, a rendőrség gyorsan lekapcsolta. A támadót felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt őrizetbe vették, az eset során senki sem sérült meg.

Szerda reggel egy férfi gázpisztollyal hadonászva fenyegette a járókelőket a budapesti Parlamentnél. A rendőrség és a Parlament fegyveres őrei azonnal közbeléptek, és a helyszínen elfogták a támadót. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás.

A Kossuth téren történt incidens során a férfi üvöltözött és fenyegetőzött, de lövés nem történt, és senki sem sérült meg. Szemtanúk szerint az elkövető állította, hogy biztonságiőr, és valószínűleg ittas állapotban volt. Egy nő felvételt is készített az eseményről, aki szerint az elkövető ittas volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a férfi gáz-riasztó fegyvert tartott magánál, és az eset során nem használta azt. Az elkövető jelenleg is jogi eljárás alatt áll, melynek keretében fegyveres erőszak vádjával kell szembenéznie. Az eset további részleteit a hatóságok még vizsgálják.