Kréta szigetét földrengés rázta meg

Közepes, 5,2-es erősségű földrengés történt Kréta szigetén, amely a turisták körében népszerű úti cél. A helyi idő szerint szerda este fél nyolckor bekövetkezett földmozgásról egyelőre sem áldozatokról, sem károkról nem érkeztek jelentések.

Az athéni földtani intézet szerint a földrengés ereje 5,2 volt, míg az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) 5,1-es erősségűre tette a földmozgás erejét. Az EMSC honlapján közzétett információk szerint a földrengés fészke 10 kilométer mélyen helyezkedett el, Réthimno kikötővárosától 44 kilométerre dél-délnyugatra.

A földrengés pontos hatásairól további részletek még váratnak magukra, hiszen az esemény után nem sokkal még nem érkeztek jelentések sem sérültekről, sem anyagi károkról. A helyi hatóságok és a mentőszolgálatok valószínűleg már megkezdték a helyzet felmérését és a szükséges intézkedések megtételét.

Legutóbb 2023. májusában számolt be az Index hasonló erősségű földrengésről Krétán, akkor az ijedségtől utcára szaladtak az emberek a házakból.