Békéscsabai busztolvaj őrizetben

Egy 22 éves dombegyházi férfi Békéscsabáról ellopott egy autóbuszt, mert nem akart várni a későbbi indulásig Dombegyházra. A buszt vezetve egy szabadnapos rendőr észlelte, aki tudta, hogy a férfinek nincs jogosítványa, ezért értesítette kollégáit. A férfi először azt állította, hogy dolgozik és engedéllyel használja a buszt, de később beismerte, hogy jogosítvány nélkül vitte el a járművet.

A 22 éves férfi kedden hajnalban, 1 óra 30 perc körül érkezett vonattal Békéscsabára, és mivel fáradt volt, eldöntötte, hogy lefekszik egy padra pihenni a vasútállomáson. Több mint három órát aludt, majd amikor felébredt és megnézte a busz menetrendjét, úgy találta, hogy túl sokat kellene várnia a következő járatra. Mivel nem indult olyan korán autóbuszjárat Dombegyházára, ezért elhatározta, hogy ellop egy buszt, hogy hazajuthasson.

Az autóbusz már Dombegyházon haladt, amikor egy szabadnapos rendőr meglátta. Mivel korábban már intézkedtek a férfi ellen jogosítvány nélküli vezetés miatt, tudta, hogy a férfinek nincs jogosítványa. A rendőr ezután értesítette szolgálatban lévő kollégáit.

A 22 éves férfi azt állította, hogy dolgozik, és ahhoz van szüksége a járműre, de a kérdésre, hogy kitől kapta a buszt, már nem tudott válaszolni. Később beismerte, hogy engedély nélkül vitte el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt, míg a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szabálysértés miatt intézkedett a férfi ellen. A rendőrség jármű önkényes elvétele bűntett és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indított eljárást, és vette őrizetbe a férfit.