Kényszerleszállás Ferihegyen: Füst az utastérben

A WizzAir egyik Airbus A320-as típusú repülőgépe, amely Romániából Londonba tartott, kényszerleszállást hajtott végre a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután füst került az utastérbe és a személyzet tagjai rosszul lettek.

A Craiovai repülőtérről London-Luton repülőtérre tartó WizzAir járat vasárnap hajnalban szakította meg útját a magyar fővárosban. A gép fedélzetén 180 utas és 6 fős személyzet tartózkodott, amikor a légkondicionáló rendszer meghibásodása miatt füst jutott az utastérbe, és a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodott.

A pilóták Kecskemét térségében döntöttek úgy, hogy Budapest felé fordulnak, és a gép 6 óra 11 perckor biztonságosan leszállt Ferihegyen. A Budapest Airport megerősítette az esetet, és tájékoztatást adott arról, hogy az utasokat a tranzit zónába szállították, és vizet osztottak számukra.

A repülőgép és a személyzet cseréje után a járat 9 óra 51 perckor folytatta útját London felé. Az érintett Airbus A320-as 12,5 éves, így a WizzAir flottájának egyik legöregebb darabja, de a légitársaság meghosszabbította a bérlését.