Szexéhes delfin riogatja a japán strandolókat

Egy szexuálisan túlfűtött delfin, Szuzu néven ismert, agresszív közeledéssel tartja rettegésben a japán fürdőzőket és búvárokat.

Szuzu, a palackorrú delfin, aki a nevét arról a városról kapta, ahol először felbukkant, több embert is megtámadott, sőt, egyes esetekben megharapta, meglökte és szexuálisan zaklatta áldozatait. A Daily Star beszámolója szerint a delfin feltűnő erekcióval rendelkezik, és már számos sérülést okozott, egy alkalommal egy ember ujjbegyét is elszakította.

A közép-japán partok mentén a helyi hatóságok figyelmeztető táblákat helyeztek ki, amelyek a kanos delfinre figyelmeztetnek. A régióban jet skikkel keresik Szuzut, és zajkeltő eszközökkel próbálják távol tartani a partoktól.

Szuzu ámokfutása nem új keletű; 2022-ben legalább 21, tavaly 9, idén nyáron pedig 18 támadásért volt felelős. Vannak, akik már többször is találkoztak vele.

A biológusok szerint a delfin egyértelmű párzási viselkedést mutat. Az ivarérett delfinek jellemzően 300 kilogrammosak, fogaik élesek, és akár 32 kilométer per órával is úszhatnak, így komoly veszélyt jelenthetnek az emberekre. A szakértők úgy vélik, hogy Szuzu túlságosan sok időt töltött emberek közelében, és valószínűleg magányos.