A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter szerint egyre többen próbálnak a pártjukhoz dörgölőzni

A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter szerint a párt sikerességének köszönhetően egyre többen próbálnak hozzájuk csatlakozni, de ők elutasítják azokat a szatelit pártokat, amelyek a hatalmi elit részét képezik.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke vasárnapi Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy pártja egyre inkább az állampárt valós és potens kihívójává válik. A pártelnök szerint a Tisza Párt küldetése a teljes hatalmi elit, beleértve a húszéves Orbán-Gyurcsány korszakot is, leváltása és egy valóban új Magyarország felépítése.

Magyar Péter kijelentette, hogy a szatelit pártokat azért fizetik, hogy úgy tűnjön, mintha önállóak lennének a hatalomtól, vagy mintha a Tisza Párttal bármiféle együttműködésük lenne. Azonban ők határozottan állítják, hogy nem részei a rendszernek, és nem is lesznek azok.

A Tisza Párt elnöke hangsúlyozta, hogy pártja helyi és országos szinten is önállóan politizál, és csak a magyar emberektől kér felhatalmazást a hatalmi elit leváltására. Céljuk, hogy a következő országgyűlési választáson az egyedüli tiszta erőként legyőzzék a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét, és új irányba fordítsák a hazánk sorsát.

Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a saját Facebook-oldalán vasárnap azt írta, hogy csak a DK tudja magáról, hogy kicsoda ebben az „iszonyatos küzdelemben” Magyarországon, a Fidesz pedig történelmileg hibás. Gyurcsány szerint Magyar Péter a politikai küzdelem terméke, és a Tisza Párt elnökét „a mi közös eltévelyedésünknek, történelmi szerencsétlenkedésünknek, bátortalaságunk pillanattermékének” nevezte. A DK elnöke úgy véli, hogy a Demokratikus Koalíció az egyetlen érvényes tömörülés a magyar politikai életben, és bár a Fidesz még nyerhet pár választást, történelmileg érvénytelenek. Gyurcsány hangsúlyozta, hogy sokkal többen állnak a DK mellett, mint amennyi látszik, és velük tervezik a jövőt. Gyurcsány a Tisza Párt elnökét "párás szemű álmodozónak" és "tévedésnek" is nevezte, és kijelentette, hogy nem gondolja, hogy dolguk lenne tévelygőkkel foglalkozni. Az ő szemében a DK az egyetlen tökéletlenül is történelmileg érvényes tömörülés az egész politikai álarcosbálban.

Magyar Péter a hétvégi bejelentését követően hétfőre halasztott sajtótájékoztatóján feljelentést tenne azok miatt az irodaépületek miatt, amelyeket brutálisan túlárazva venne az állam. A Tisza Párt elnöke szerint az állam által tervezett 600 milliárd forintos vásárlás reális értéke 425 milliárd forint körül lenne, ami jelentős túlárazást jelent. A sajtótájékoztató további témái között szerepel a Völner-Schadl ügyben az ügyészség határozata elleni felülbírálati indítvány, a „digitális gyóntatószékek”, a Ludas Matyi-alap és a kórházlátogatások tapasztalatai is.