Magyar Péter és Kulja András a szolnoki kórház liftjében rekedtek

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és Kulja András képviselőtárs beszorultak a Szolnoki Hetényi Géza Kórház egyik liftjébe. A kórház főépületének négy liftjéből kettő már több mint egy hónapja nem működik, a másik kettő pedig gyakran elakad.

Magyar Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kórház vezetése folyamatosan jelzi a problémát a fenntartásért felelős Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóságnak (Pénzügyminisztérium), de a 24 órás javítási határidőt nem sikerül betartani. A főépület aulájában található akadálymentesített mosdó több hete nem használható, a normál mellékhelyiségben pedig nem működik a csap, nincs fertőtlenítőszer, és átható vizeletszag terjeng, ami a liftben is érezhető.

A kórház uniós forrásokból felújított szárnyai viszont európai körülményeket kínálnak a betegeknek. Magyar Péter szerint ez mutatja meg, milyen nagy szükség lenne a kormányzati korrupció miatt blokkolt uniós pénzek hazahozatalára. Ugyanakkor több osztály ápoló- vagy szakorvoshiány miatt nem, vagy csak részlegesen üzemel.

Takács Péter egészségügyi államtitkár a bejáráson való részvételre hivatkozva nem tudott megjelenni, mivel a fideszes Tranzit fesztiválon vett részt Tihanyban, ahol a propagandát látta el munícióval. Magyar Péter szerint az államtitkár eddig még nem tudott ellátogatni a szolnoki kórházba sem. A Tisza párt elnöke az elmúlt hetekben kórházakat járt végig, aggasztó klimatikus és helyenként közegészségügyi helyzetről beszámolva, és közölte, hogy feljelentést tesz a kórházi klímák ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Ezzel egyidőben a Mandineren megjelent egy írás, miszerint „Magyar Péter a feleségére hivatkozva követelhetett VIP egészségügyi ellátást”. A kormánypárti lap szerint „Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár leplezte le Magyar Péter kétszínűségét”. Takács azt írta, hogy bármikor „készséggel a nyilvánosság elé tárják” azokat az üzeneteket, amelyekben Magyar VIP-ellátást követelt magának a volt feleségére hivatkozva.