Medvetámadás Hargita megyében

Hargita megyében egy medve ismét emberre támadt, a vadászok kilőtték az állatot. A támadás következtében egy 51 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de állapota stabil a kórházban.

A medvetámadások sorozata folytatódik Romániában, a legutóbbi incidens péntek reggel történt Csíkszentsimon község térségében, ahol egy 51 éves férfi vált a nagyvad áldozatává. Az áldozat az arcán, karján és lábán szenvedett sérüléseket, az állkapcsa is eltörött, és bár az életveszély már elhárult, állapota továbbra is súlyos. A férfi lovasszekéren ment gombát szedni lányával, amikor a támadás érte.

Ez a támadás a második ilyen eset volt tíz nap alatt a térségben. Az illetékesek a helyszínen kilőtték a veszélyes állatot. Az áldozatnak műtétre volt szüksége, többszörös szövethiánnyal járó darabos arccsonttörést szenvedett, az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát, és az állapota súlyos, életminősége nagymértékben változni fog.

Az elmúlt hetekben Romániában több erdélyi megyében történtek medvetámadások, köztük egy halálos áldozattal júliusban, amikor egy 19 éves lány életét vesztette a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen. Az esetek gyakorisága aggodalomra ad okot a helyi közösségekben, és felveti a vadállatok emberlakta területeken való jelenlétének kérdését.