Salvador Plasencia felmentése Matthew Perry halálával kapcsolatban

Salvador Plasencia orvost, akit azzal vádoltak, hogy illegálisan látta el ketaminnal Matthew Perry-t, ártatlannak nyilvánították, és tervezi, hogy folytatja gyakorlatát az ő sürgősségi klinikáján a San Fernando-völgyben. Perry többször is kapott ketamint halála előtt, és egy forróvizes kádban túladagolásban halt meg. Plasencia állítólag ketamint szolgáltatott Perry asszisztensének, Kenneth Iwamasának, aki az injekciókat beadta. Perry küzdött a függőséggel és alternatív források után kutatott a ketaminhoz. Perry halála előtt 55 000 dollárt fizetett Plasenciának a ketaminért. Perry, aki a "Jóbarátok" című sorozatból volt ismert, nyíltan beszélt a függőségi problémáiról és 2013-ban egy felépülést támogató díjat kapott. Perry célja az volt, hogy segítsen másoknak, akik szintén küzdenek a függőséggel.

Plasencia, akit vádoltak Matthew Perry tragikus halálával, visszatérhet a munkába annak ellenére, hogy állítólag nagy mennyiségű ketamint szolgáltatott a színésznek. Öt embert, köztük orvosokat, vádoltak meg Perry halálával kapcsolatban. Az érintettek állítólag profitáltak Perry függőségi küzdelméből és megpróbálták elrejteni az érintettségüket. Perry családja mély szomorúságot fejezett ki halála miatt, de reménykednek az igazságban. Keith Morrison, Perry mostohaapja, azt nyilatkozta, hogy várnak az igazság kiderülésére.

Dr. Salvador Plasencia, akit azzal vádoltak, hogy illegálisan látta el ketaminnal Matthew Perry-t a színész túladagolása előtt, tervezi, hogy ezen a héten folytatja a gyakorlatát az ő sürgősségi ellátás klinikáján Calabasasban, Los Angeles megyében. Plasencia nem ismerte el a bűnösségét a ketamin terjesztésében való összeesküvés vádjában és 100 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az ügyet felügyelő bíró elrendelte, hogy Plasencia tegyen ki egy értesítést a klinika ajtajára a folyamatban lévő jogi eljárásokról és a betegeknek alá kell írniuk egy nyilatkozatot a vádakról a kezelés előtt. Az ügyészek szerint Perry többször is kapott ketamint Plasenciától halála előtt, és hogy Plasencia megtanította Perry asszisztensét, Kenneth Iwamasát, hogyan kell beadni az injekciókat, és több ezer dollár értékben adott el neki ketamint.

Plasencia, aki Matthew Perry orvosa volt és a színész halála miatt letartóztatták, visszatérhet a munkába. Plasencia köteles tájékoztatást kitenni a klinikája ajtajára a vele szemben folyó jogi eljárásokról. Plasencia állítólag nagy mennyiségű ketamint szolgáltatott Perrynek halála előtt. Bár vádakat kell szembenéznie, Plasencia ezen a héten folytatja a sürgősségi ellátást a kaliforniai klinikáján. Plasencia tagadja a bűnösségét Perry halálával kapcsolatban és 100 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon van. Plasencia és az asszisztense, Kenneth Iwamasa, azzal vádolják, hogy illegálisan adtak be ketamint Perrynak. Iwamasa beismerte, hogy orvosi képesítés nélkül adott be injekciót Perrynak. A nyilvántartások egy szoros kapcsolatot mutatnak Iwamasa és Plasencia között, 55 000 dollár értékben vásárolt ketamint Perry pénzéből. Perry, aki depresszió és szorongás kezelésére kapott ketamin terápiát, állítólag illegálisan szerezte be a gyógyszert a felírt mennyiségen túl. Plasencia egy nagy adag ketamint hagyott Perrynél annak ellenére, hogy rosszul reagált rá. Perryt két héttel később halottan találták a medencéjében, a halottkémi jelentés szerint a halálát a ketamin hatásai okozták.