Szifilisszel fertőzött meg és erőszakolt meg több gyermeket egy férfi Szlovákiában

Szlovákiában hét év szabadságvesztésre ítéltek egy 31 éves férfit, Ladislav N.-t, aki több kiskorút is megerőszakolt és szifilisszel fertőzött meg Szobráncban (szlovákul Sobrance). A férfi édességgel csalogatta otthonába a gyerekeket, és néhányuknak pornót is akart mutatni.

Idén januárban a szlovákiai Szobráncban a szifilisz magas előfordulását regisztrálták a kiskorúak körében. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a nemi betegséget Ladislav N. terjesztette. A vádlottat szexuális erőszak, szexuális visszaélés és gyermekpornográfia előállításának bűncselekményével vádolták meg.

Az ügynek összesen tizenkét, hét és tizenegy év közötti kiskorú áldozata volt, akik mind a közeli romatelepről származnak. A férfi legtöbbjükkel orálisan vagy análisan közösült, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel. A vád szerint a gyerekeket főként családi házába vagy annak környékére csalogatta.

A vádirat szerint a férfi a háza melletti patakban úszkáló gyerekekről is számos fotót készített, amiket a telefonján és a számítógépén tárolt. A bíróság előtt a vádlott beismerő vallomást tett, és hét év börtönbüntetésre ítélték, valamint védőszexológiai kezelésre kötelezték. Az ítélet nem jogerős.

A szexológus szakértői véleménye szerint Ladislav N. a cselekmények idején nem szenvedett mentális betegségben vagy más rendellenességben, de efebofíliát diagnosztizáltak nála.

Krízisben lévő gyermekeknek és aggódó felnőtteknek a következő segélyvonalak állnak rendelkezésre:

  • Kék Vonal Lelkisegély-vonala: 116-111, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal 24 éves korig.
  • Segélyvonal az Eltűnt és Bántalmazott Gyermekekért: 116-000, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal aggódó felnőtteknek.