Indiai gyógyszergyárban történt tragikus robbanás

Egy délkelet-indiai gyógyszergyárban történt robbanás következtében legalább 17 ember életét vesztette, és további 40 személy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A helyszínen emberi maradványok kerültek elő, ami a robbanás hevességére utal.

A szerencsétlenség az Andhra Pradesh állambeli Anakapalli körzetében fekvő gyógyszergyárban történt szerda délután. A helyi rendőrség szerint a robbanást gázszivárgás okozta, és a mentési munkálatokat már befejezték, senki sem rekedt az épületben. A The Hindu helyi napilap és az Indian Express újság információi szerint a sérültek közül sokan szörnyű vegyi égési sérüléseket szenvedtek.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a közösségi oldalain fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. "Fájdalommal tölt el az Anakapalliban egy gyárban történt baleset miatt bekövetkezett haláleset. Részvétem azoknak, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket" – írta a miniszterelnök.

India számos gyógyszergyártó üzemmel büszkélkedhet, és gyakran emlegetik a világ gyógyszertáraként. Azonban ez nem az első eset, hogy ilyen tragédia történik az országban; tavaly egy hasonló incidens során legalább két ember halt meg, és öt további személy megsérült a Sahithi Pharma cég egyik egységében, ami szintén ebben a körzetben található.