Szörényi Levente Törökországba disszidálna, ha Magyar Péter miniszterelnök lenne

Szörényi Levente, az Illés együttes frontembere a Demokrata hetilapnak adott interjújában kijelentette, hogy elhagyná az országot, ha Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke miniszterelnök lenne.

Szörényi Levente bírálta Magyar Pétert és társait, történelmi alakokhoz, mint például Orseolo Péterhez hasonlítva őket. A zeneszerző kifejtette, hogy szerinte a politikai életben olyan nárcisztikus személyeket támogatnak, akik hiába járatják le magukat, még nagyképűbben térnek vissza. Szörényi azt állította, hogy Magyar Péter egy Orbán Viktorral szembeni karakterként lett megalkotva, és ha őt választanák meg miniszterelnöknek, akkor Törökországba disszidálna.

A népszerű zeneszerző elmondta, hogy korábban már nyitott kelet felé, amikor fiával Törökországba utazott, hogy megnézzék Nimród hegyét és az istenszobrokat. Szörényi viccelődve azt mondta, hogy ha Magyar Péter lenne a miniszterelnök, akkor Törökországba menekülne, mivel már korábban is érdeklődött az ország iránt és látott ott egy turul madarat.

Szörényi Levente megemlítette, hogy bár tiszteli Donald Tuskot, a jelenlegi amerikai elnök iránt érzett megvetését nem titkolja. Az interjúban kifejezte azonban az érdektelenségét Azahriah zenéje iránt, amelyet rap és más műfajok keverékének nevezett. A zeneszerző határozottan kijelentette, hogy nem tudja érdekelni a fiatal előadó munkásságát, és egyszeri meghallgatásra sem érdekel az olyan zene, ami a rap és a mit tudom én minek az egyvelege.

Az interjúban Szörényi Levente továbbá beszélt arról, hogy:

  • Ma már kristálytisztán látszik, hogy az istváni és a koppányi magyarság egy modern kori árpádi törzsszövetséget alkot, és ezt már nem lehet szétválasztani, mindnyájan István és Koppány fiai, lányai vagyunk.
  • Az idegenszívűek azok, akik az Európai Parlamentben mindennap elárulják Magyarországot az önös érdekeik szerint, úgy, hogy állítólag a magyarokat képviselik.
  • Nem érti, hogy aki idegenszívű miért nem hagyja el akkor az országot, ha nem tetszik neki, hiszen korábban Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy el lehet menni Magyarországról; hogyha ennyire élhetetlen ez az ország.
  • Nem rajtunk múlik, hogy a Kelethez, vagy a Nyugathoz fogunk tartozni, hanem utóbbin, amely egyre jobban teszi tönkre magát az elmúlt években.
  • Szerinte a turulszobor lerombolásakor nem csak egy szobrot, de egy jelképet is eltávolítanának.
  • Mennyire fontos az, hogy a magyar embereknek magyar neveik legyenek.
  • Az István, a királyban miért lehettek népszerűbbek a rossz oldalon álló Koppány dalai Istvánénál.

Szörényi hozzátette, hogy az „istváni magyar” is megértette, hogy a „koppányi magyar” lázadása nélkül nem jutunk előbbre, hiszen Koppánynak igaza volt, elég csak szétnézünk a mai Nyugat-Európában, ahol például Skóciában középkori templomokat építenek át luxusházakká, az oltár helyére pedig bárpultot szerelnek. Szükség van tehát a koppányi gondolkodás konzervatív felfogására, a hagyományokban lévő szunnyadó erőre, erről szól az István, a király is.

A Nyugathoz-Kelethez tartozással kapcsolatban Szörényi azt hangsúlyozta, hogy nem rajtunk fog múlni, hogy hová tartozunk, hanem a Nyugaton, amely tehát egyre inkább tönkreteszi magát, majd kiemelte „a párizsi olimpia perverz megnyitóünnepségét”, valamint azt, hogy „egy férfi végigverekedte magát fél tucat nőn”.

Szörényi aztán feltette a kérdést: „Trianon mégis kinek köszönhető? Törökországnak vagy a Nyugatnak?”, és elmesélte, hogy Törökországhoz egyébként is szép emlékek fűzik, hiszen ő hamarabb nyitott Keletre, mint a kormány, mert a fiával már évtizedekkel ezelőtt bejárta az országot.