Betörések sorozata Simon Miklós választókörzetében

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több önkormányzati hivatalba is betörtek a hosszú hétvége alatt. A betörések Simon Miklós országgyűlési képviselő körzetében történtek, ahol a felesége, Rizsák Ildikó is polgármester.

A múlt hétvégi nyírbogáti betörés után Geszteréden is ismeretlen tettesek hatoltak be az önkormányzati hivatal épületébe. A geszterédi esetet a hosszú hétvége után térő önkormányzati dolgozók fedezték fel szerdán. Nyírbogáton, ahol Simon Miklós felesége, Rizsák Ildikó a polgármester, több házba is behatolás történt, és a polgármesteri hivatalba is betörtek.

A közeli Terem községben szintén betörtek a polgármesteri hivatalba az augusztus 20-i hétvégén. A helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) Facebook-oldalán Csák István fideszes polgármester számolt be az esetről. A rendőrségi nyomozás már folyamatban van, a hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, és a településre Mobil Posta szolgáltatás fog érkezni a károk helyreállításáig. A júniusi önkormányzati választáson a független Csóti Ágota nyert, októbertől ő lesz a falu vezetője.

Geszteréden az elmúlt két ciklusban a fideszes Szabó József volt a polgármester, de júniusban veszített a választáson, így októbertől a független Urbin Zoltán tölti be ezt a pozíciót. A betörések kapcsán Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is megszólalt, aki szerint a nyírbogáti polgármesteri hivatalból a teljes páncélszekrény is eltűnhetett fontos iratokkal.