Pilisvörösvári gyújtogatás: keresik a gyanúsítottat

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel keresik Bereczki Richárd Zsigmondot, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak, miután állítólag felgyújtotta élettársuk házát Pilisvörösváron.

A gyanú szerint a 32 éves férfi augusztus 21-én hajnalban, egy veszekedést követően benzint locsolt élettársára, a bútorokra és lakásuk több pontjára, majd a ház ablakát meggyújtotta és egy kannával a kezében elmenekült a helyszínről. Az ingatlanban tartózkodók, köztük a nő két huszonéves fia és öt unokája időben észrevették a tüzet, így épségben kijutottak onnan, de a tűz további három házra is átterjedt, amelyek mindegyike lakhatatlanná vált, személyi sérülés azonban nem történt.

A rendőrség jelenleg is minden lehetséges módon keresi a bűncselekménnyel gyanúsítható Bereczki Richárd Zsigmondot, és arra kér mindenkit, hogy aki tudja, merre lehet a képen látható férfi, az haladéktalanul jelezze a 112 központi segélyhívón.

A Blikk és a Tények információi szerint a gyújtogatás hátterében féltékenység állhat, és a férfi valószínűleg az élettársán akart bosszút állni azzal, hogy felgyújtotta a házat. A gyújtogatóval két éve éltek együtt, de már öt esztendeje alkottak egy párt. A házukat egyébként már elárverezték, októberben költöztek volna albérletbe, de most mindenük odaveszett.

Az élettárs, Kiss Julianna szerint voltak konfliktusai a férfival, de eddig sosem fajultak el a viták. A férfi a volt páromra volt féltékeny, akivel papíron még nem váltak el, és aki szintén velük élt a lakásban. A családnak voltak kutyái, csirkéi és tengerimalacai is, amik a tűzben elpusztultak. A 47 éves asszony most egy matracon alszik a teljesen kiégett ház konyhájának padlóján, korábban takarítóként dolgozott, jelenleg nincs munkája.

A család két kis tacskóját próbálták megmenteni, de már nem sikerült, a harmadik négylábút állatvédők vitték el. A kisebbik gyermek, Dávid, aki a saját családjával él, igazi hősként viselkedett, amikor édesanyja sikítva értesítette őket a tűzről. Apját, aki pánikrohamot kapott, kihúzta a lángok elől, a gázpalackot is kivitte, és értesítette a szomszédokat. A gyújtogatót látva utána szaladt, de mezítláb nem érte utol.

A családoknak, ahogy a másik három érintett családnak is, minden segítségre szükségük van, elsősorban lakhatásra. Aki támogatná őket, Duka Dávid számlaszámára utalva megteheti: 11773384-03517763.