Hőségriasztás Magyarországon a hétvégére

A Magyar Meteorológiai Szolgálat hőségriasztást adott ki a hétvégére. Csütörtökön kellemesen meleg lesz, de holnaptól visszatérhet a kánikula. Ma magas felhők lesznek az égen, időnként napsütéssel, és a hőmérsékletek 25-31 Celsius-fok között alakulnak.

Pénteken száraz és napos idő várható, a hőmérsékletek elérhetik a 29-34 fokot. Szombaton még forróbb lesz, a hőmérsékletek 32-37 fok között alakulnak, ami miatt az ország nagy részére elsőfokú, Csongrád megyére pedig másodfokú hőségriasztást adtak ki. Vasárnap a hőmérsékletek tovább emelkednek, 33-38 fok közötti értékekre számíthatunk, a hőségriasztást az egész országra kiterjesztik. A hőség a jövő hét elején is kitart, 30 fok feletti hőmérsékletekkel.

Budapesten időnkénti napsütésre lehet számítani, a hőmérsékletek 27-28 fok körül alakulnak csütörtökön. A hétvége nagyrészt napos és száraz lesz, a hőmérsékletek napról napra emelkednek. A csütörtöki égbolt részben felhős lesz, a nap folyamán időszakos napsütéssel. Az északi részen halvány felhők szűrhetik a napsütést, míg keleten gomolyfelhők várhatók, elszórt záporokkal vagy zivatarokkal. Az északnyugati és északi szelek élénkek lesznek, estére fokozatosan gyengülve. Az éjszakai hőmérsékletek 12 és 20 fok között alakulnak, a nappali maximumok csütörtökön 25 és 31 fok között lesznek.

A hétvége tökéletes lehetőséget kínál a szabadtéri tevékenységekre, mint például a strandolás vagy a túrázás. Azonban hétfőn egy hidegfront érkezik, amely záporokat és zivatarokat hozhat magával egyes területeken.