Az OTP Banka összeolvadása Szlovéniában

A magyar pénzintézet, az OTP, sikeresen lezárta két szlovén bankjának, az SKB Bankának és a Nova KBM-nek az összeolvadását, melynek eredményeképpen az új intézmény neve OTP Banka lett. Ez a fúzió Szlovénia történetének legnagyobb banki egyesülése.

Az OTP Banka mostantól a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik Szlovéniában a hitelek és betétek terén. A jogi egyesülés minden szükséges szabályozási jóváhagyás megszerzése után fejeződött be, és az új bank neve péntektől OTP Banka d.d., jogi székhelye pedig Ljubljanában lesz. A napi műveletek integrációja, beleértve a termékeket, szolgáltatásokat és digitális csatornákat, még folyamatban van. A konszolidáció révén az OTP Banka az OTP Csoport második legnagyobb bankja lett Magyarországon kívül, Bulgáriában található DSK után.

Az egyesülés következtében az OTP Banka a szlovén gazdaság növekedéséhez és fejlődéséhez kíván hozzájárulni, kiváló univerzális banki szolgáltatásokat nyújtva, erős ügyfélkapcsolatokat kiépítve, digitális fejlesztéseket implementálva. A technikai migráció, amely során az SKB Banka ügyfeleinek számlái átkerülnek az OTP Banka rendszerébe, 2024 szeptemberéig fog megtörténni. A fúzió részeként a leányvállalatok lízing és faktoring szolgáltatásai is beépülnek az új bank kínálatába.

A tervek szerint az SKB Banka ügyfeleinek számlái 2024 augusztus 30. és szeptember 2. között kerülnek át az OTP Banka rendszerébe. Az OTP Csoport szlovéniai tevékenysége így egy fontos mérföldkőhöz érkezett, amely tovább erősíti a csoport piaci pozícióját a régióban. Az új bank mindkét bank legjobb tulajdonságaira fog építeni, és mintegy 2500 munkatárs széleskörű tudására és elkötelezettségére alapozva továbbra is kiváló, bizalmon alapuló univerzális banki szolgáltatásokat nyújt.