A Szicília partjainál elsüllyedt Bayesian luxusjacht belső tere

A hétfőn hajnalban Palermo partjainál elsüllyedt Bayesian luxusjacht japán stílusban kialakított, pazar belső tereket rejtett, amelyekről most egy videó is tanúskodik.

A Perini Navi által tervezett és a viareggiói hajógyárában 2008-ban épített Bayesian nevű vitorlás hajó belső tereit a Remi Tessier designház álmodta meg, és 2020-ban esett át az utolsó felújításon. A luxusjachtot a gyártó által közzétett képek és videók is bemutatják, melyek 15 évvel ezelőtt kerültek fel a YouTube-ra.

A hajó belsejében a juhar, fenyő, teak, ébenfa és bőr elemek harmonikus kombinációja teremtett egyedi atmoszférát, melyet a finom fafelületek melegsége és eleganciája, valamint a bőrborítások luxusérzete fokozott. Az elülső ülésterületet teljesen zárt üvegverandává lehetett alakítani, ami tovább növelte a jacht exkluzivitását.

A Bayesian összesen 12 vendég kényelmes elhelyezésére volt alkalmas, hat lakosztályban, melyek közül a fő lakosztály rendkívül tágas volt és egy külön öltözőszobával is rendelkezett. A hajón tíz fős személyzet számára is biztosítottak kabinokat.

A tragédia előtt a hajó pompás belső terei és festői tájai voltak a vendégek számára elérhetőek, melyeket a Porticellóban viharba kerülő jachtot tervező cég videóján is megcsodálhatunk. Az ítéletidő miatt elsüllyedt jachton a balesetkor 22-en tartózkodtak, ebből 15 embert, köztük egy egyéves gyermeket, sikerült kimenteni, de sajnálatos módon hat holttestet is felszínre hoztak, köztük feltehetően Mike Lynch milliárdos üzletemberét és lányát, Hannah-t is.

Egy halálos áldozatról már a tragédiát követő néhány óra elteltével tudomást szereztek, aki a hírek szerint Recaldo Thomas, a hajó szakácsa volt. Szerda reggelre a búvárok további öt holttestet találtak, négyet partra hoztak, azonban nem erősítették meg a személyazonosságukat.

A hajó elsüllyedését egy helyi villatulajdonos térfigyelő kamerája rögzítette. A felvételt az ügyészség is vizsgálja annak érdekében, hogy minél tisztább képet kapjanak a történtekről.

Egyelőre találgatnak, hogyan süllyedhetett el

A nyomozók egyelőre nem tudják, pontosan miért és hogyan süllyedt el a luxusjacht. A luxusjacht tragédiáját feltételezések szerint egy víztölcsér okozta, de szakértők szerint az sem kizárt, hogy egy légzuhatag süllyesztette el a hajót. Ám arra, hogy hogyan süllyedhetett el a hajó mindössze 60 másodperc alatt, amikor egy körülbelül 100 méterre lévő kisebb hajó sértetlen maradt, még nem tudják a választ.

Egy elmélet szerint a vihar miatt egy szokatlan hullám keletkezett, és a jármű faráról nagyon rövid idő alatt hatalmas mennyiségű víz került a hajóba, valószínűleg egy nyitva hagyott ajtón keresztül. Ez okozhatta, hogy a jacht azonnal elveszítette az egyensúlyát, és elsüllyedt.

(Borítókép: A Bayesian luxusjacht. Fotó: Northfoto)