Újabb büntetőeljárás indult a Tate testvérek ellen

Romániában szexuális erőszak és emberkereskedelem vádjával újabb büntetőeljárás indult a Tate testvérek ellen. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség razziát tartott négy helyszínen, köztük a Tate testvérek házánál, ahol olyan vádak miatt indultak eljárások, mint bűnszervezet létrehozása, kiskorúak szexuális bántalmazása, emberkereskedelem és pénzmosás.

A testvéreket először 2022. december 30-án vették őrizetbe, ahol szexuális erőszak, emberkereskedelem és bűnszervezet létrehozása miatt vádolták meg őket Romániában. Három hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetbe helyezték őket, jelenleg pedig felügyelet alatt állnak. A testvérek a nőgyűlölő tartalmukról ismertek, és azzal vádolják őket, hogy fiatal lányokat csábítottak el egy bukaresti villába, ahol kényszerítették őket szexuális videók készítésére online profitért.

Maszkos rendőrök razziát tartottak Andrew Tate bukaresti otthonában az emberkereskedelem, szexuális erőszak és nők kihasználásával foglalkozó bűnszervezet működtetése miatt folyó nyomozás keretében. A román hatóságok négy ingatlant kutattak át Bukarestben és Ilfov megyében, ahol emberkereskedelem, kiskorúakkal folytatott szexuális cselekmények, tanúk megfélemlítése és pénzmosás miatt folytattak kutatást. Tate szóvivője az emberkereskedelemre és pénzmosásra utaló vádakat említette a házkutatási parancsban. A 37 éves Tate-t és testvérét 2022-ben vettek őrizetbe Bukarest közelében két román nővel együtt. A vádakat hivatalosan minden érintett tagadja, a bíróság azonban úgy döntött, hogy a vádak megfelelnek a jogi kritériumoknak, és a tárgyalás elkezdhető, bár konkrét dátum még nincs megállapítva.

A Romániai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) újabb razziát hajtott végre a Tate testvérek otthonában. Az új büntetőeljárásban olyan vádak szerepelnek, mint bűnszervezet létrehozása, kiskorúak szexuális bántalmazása, emberkereskedelem és pénzmosás. A Tate testvérek és két román gyanúsítottat 2022 decemberében vettek őrizetbe, többek között bűnszervezet létrehozása, emberkereskedelem, szexuális erőszak, számítógépes rendszerek jogosulatlan használata és erőszakos cselekmények vádjával. A csoport állítólag fiatal lányokat kényszerített szexuális videókban való szereplésre a "loverboy" módszerrel. Andrew Tate, a 37 éves kickbox bajnok és influencer, aki több mint 9 millió követővel rendelkezik, három hónapot töltött előzetes letartóztatásban, és jelenleg is bírósági felügyelet alatt áll. A bíróság engedélyezte a testvéreknek, hogy felügyelet mellett elhagyják Romániát.

A DIICOT, a romániai szervezett bűnözés elleni ügyészség speciális szolgálata közölte, hogy reggel négy házkutatást tartottak a fővárosban, Bukarestben és Ilfov megyében. A BBC úgy tudja, a nyomozás Andrew Tate-hez kapcsolódik, és ezek a vizsgálatok már egy ideje folynak. A brit-amerikai állampolgár Tate testvéreket, korábbi kick-boxosokat, azzal vádolják, hogy felnőtt tartalmakkal foglalkozó – az ügyészek szerint bűnözői csoportként működtetett – cégeken keresztül kizsákmányolták a nőket. A tavaly júniusban közzétett vádiratban a testvérek mellett két romániai női társukat is megnevezték, és hét állítólagos áldozatot azonosítottak.

Az influencereket az Egyesült Királyságban is körözik az állítólag ott elkövetett, egymástól független szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban. Andrew Tate és testvére, Tristan – akiket rengetegen követnek a közösségi médiában – tagadták az ellenük felhozott összes korábbi vádat. Először 2022 decemberében vették őket őrizetbe Romániában, majd 2023 augusztusában szabadultak a házi őrizetből. A razziára adott nyilvánvaló válaszként Tate az X-en azt írta: „A Mátrix valódi. És van egy jól bevált forgatókönyvük. A rágalmazás az első számú eszközük, az eljárás pedig a büntetés. De pechükre a végén mindig a Jó győz.” Andrew Tate-et, a magát nőgyűlölőnek valló influencert korábban kitiltották a közösségi média platformokról, mert nőgyűlölő nézeteket hangoztatott. Többször is azt állította, hogy a román ügyészségnek nincs bizonyítéka ellene, és összeesküvés folyik az elhallgattatására.