Lövöldözés egy boszniai gimnáziumban, három halott

Három ember életét vesztette és egy személy súlyosan megsérült egy lövöldözésben, amely a nyugat-boszniai Sanski Most városában található gimnáziumban történt. Az incidens egy tantestületi gyűlés alatt zajlott, amikor egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tanárokra. A helyi rendőrség szóvivője, Adnan Beganovic megerősítette a lövöldözést, de azt mondta, hogy a részletek még nem tisztázottak, és részletesebben a helyszínelés elvégzése után tud nyilatkozni. A tettes, akit az iskolai kisegítő munkásnak vélelmeznek, még nem azonosították.

Az iskolai szóvivő megerősítette az eseményt, és a jelentések szerint a lövöldöző megölte az igazgatót és egy angoltanárt. A támadás hátterében állítólag egy korábbi konfliktus rendezése állhat, és az áldozatok mind az iskola személyzetei voltak. A lövöldöző öngyilkosságot kísérelt meg, és jelenleg súlyos sérülésekkel kórházban ápolják.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy az iskolai alkalmazottak közötti erőszakos cselekmény ilyen tragikus következményekkel járt. A hatóságok jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit, és törekednek a tettes azonosítására és a történtek teljes körű feltárására. Az iskola közössége és a város lakói mély gyászba és sokkba merültek az események hallatán.