Tóth Imre Bruti fellépéseiről és a politikai meghurcoltatásról

Tóth Imre, ismertebb nevén Bruti, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának egykori negyedik helyezettje és a közszolgálati csatorna májusi tévévitájának résztvevője szerint fellépéseinek száma csökkent bizonyos településeken politikai állásfoglalása miatt.

A humorista Facebook-posztjában arról számolt be, hogy az M1-es csatornán való szereplése óta kevesebb meghívást kap, különösen a Fideszhez közel álló városokból és falvakból, beleértve szülővárosát, Debrecent is. Bruti szerint ez a tendencia már a 2022-es M1-es performansza után megkezdődött, és az EP-vita óta szinte teljesen megszűntek a meghívások. A humorista úgy véli, hogy Magyarországon a fellépők előtt két lehetőség áll: vagy saját maguk szerveznek fellépést, vagy meghívást kapnak különböző rendezvényekre.

Tóth Imre elmondása szerint a fellépéseinek csökkenése mögött az áll, hogy a Fidesszel szembeni megnyilvánulások miatt sokan elveszítik a megélhetésüket. A Telex megkeresésére a humorista kifejtette, hogy a szervezőirodák által szervezett eseményeken még tud fellépni, de előfordul, hogy bizonyos helyszínekre nem jut be, hivatalosan időpont hiányára hivatkozva, bár a valós okokat nem tudja bizonyítani.

Egy pozitív fordulatként említi, hogy Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter személyesen hívta meg őt a város borfesztiváljára fellépni. Bruti szerint Márki-Zay Péter is átélte már a hatalom általi megtaposást, de nem veszítette el az emberségét, és a humorista hálás a támogatásért. A humorista annyira jól érezte magát Hódmezővásárhelyen, hogy még azon is elgondolkodott, hogy beköltözne a városba, ha Lázár János kedvező áron eladná ottani házát.

A stand-upos hozzátette, hogy a probléma nem csak őt érinti, hanem mindenkit, akinek a nézetei nem kompatibilisek a jelenlegi rendszerrel, és példaként említette a közpénzből rendezett koncertek és fellépések eloszlását. Bruti szerint az ő helyzeténél fontosabb témák is vannak, például az akkumulátorgyárak elleni tiltakozás, amelyről a Telex is beszámolt.