Új lehetőség a horizonton Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak a Centrál Színházban

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetet követően, most a Centrál Színházban találhatnak új otthonra, ahol a színház igazgatója hosszú távú együttműködésben reménykedik velük.

A két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színházban 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás közben szenvedett súlyos sérüléseik után döntöttek úgy, hogy távoznak az intézménytől. A Centrál Színházban készülnek folytatni pályafutásukat, ahol vendégművészként lépnek majd színpadra. Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója szerint egyelőre csak egy darabra szól a szerződésük, de ő maga hosszútávú együttműködésben bízik.

A színészek a Proof – Egy bizonyítás körvonalai című drámában térnek vissza a színpadra, melynek bemutatóját 2025. február 8-ára tervezik, a próbák pedig idén decemberben kezdődnek. Szász Júliával már szóba került egy másik darab lehetősége is, ami tovább erősítheti az igazgató reményét a hosszabb távú együttműködésre.

A Nemzeti Színház weboldalának társulati listájáról már eltűntek a színészek nevei, ami jelezheti, hogy a jövőben nem terveznek visszatérni oda. Puskás Tamás a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy nagyra értékeli a színészek tehetségét, és bízik abban, hogy a közös munka után kedvet kapnak a további együttműködésre és társulati taggá válásra.

A két színész kártérítési ügye a Nemzeti Színházzal továbbra is tart, céljuk, hogy peren kívül egyezzenek meg az intézménnyel. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezetője májusban még arról beszélt, nem tudja mikor térnek vissza a színészek, ám a kártérítés és a felelősségre vonás miatt kialakult nyilvános üzengetés után egyértelművé vált, hogy nem térnek vissza a színházhoz.