Válik Jennifer Lopez és Ben Affleck

Jennifer Lopez beadta a válókeresetet, így hivatalosan is elválik Ben Afflecktől. A TMZ és a Variety szerint az énekesnő augusztus 20-án, kedden nyújtotta be a keresetet, saját maga nevében, ügyvéd nélkül. Lopez és Affleck kapcsolatának válságáról már hónapok óta folytak a találgatások, miután nem jelentek meg közösen olyan nagyszabású eseményeken, mint az idei Met-gála, és Affleck nem viselte a jegygyűrűjét.

A két híresség két évvel ezelőtt házasodott össze, először Las Vegasban, majd egy nagyobb szertartáson Georgiában 2022. augusztus 20-án. A válókeresetet Los Angelesben nyújtották be. A válás iratai szerint a sztárpár júliusban piacra dobta a 2023-ban vásárolt Beverly Hills-i luxusvilláját, 68 millió dolláros árcédulával, amelyből Affleck el is költözött. Lopez és Affleck a Gigi című film forgatásán ismerkedtek meg, és bár 2003-ban már eljegyezték egymást, a nagy médiaérdeklődés miatt lefújták az esküvőt, majd 2004 januárjában felbontották az eljegyzést. Affleck még Jennifer Lopez "Jenny from the Block" című számához készült klipben is szerepelt. A sztárpár két filmben is együtt szerepelt, a Gengszter románcban és az Apja lánya című vígjátékban.

Mindketten családot alapítottak előző kapcsolataikból; Jennifer Lopeznek két gyermeke született Marc Anthonyval, míg Ben Afflecknek három gyermeke van Jennifer Garnerrel. Több sikertelen szerelem után 2021-ben újra egymásra találtak, és titokban összeházasodtak Las Vegasban, majd 2022-ben hivatalosan is egybekeltek. A világ három évvel ezelőtt különösen nagy figyelmet fordított a pár újraegyesülésére, mivel sokan a nosztalgiafaktornak és a popkulturális komfort iránti vágyakozásnak tulajdonították az érdeklődést.

A BBC szerint Jennifer Lopez, aki egyébként hivatalosan is megváltoztatta a vezetéknevét Affleckre, válókeresetében nem tüntette fel a házassági szerződésük részleteit. A Los Angeles megyei Legfelsőbb Bíróságon az ügyben benyújtott dokumentum szerint mindkettejüknek meg kell osztania olyan információkat, mint jelenlegi bevételeik, kiadásaik, ingatlanjaik vagy adósságaik. A bíróság 60 napot adott Lopeznek és Afflecknek, hogy beadja ezeket az információkat pénzügyeiről, és a változásokat folyamatosan nyilvánosságra kell hozniuk, amíg nem születik végleges megállapodás az ügyükben felmerülő összes pénzügyi kérdésről. A válókeresetben Lopez a különválás dátumaként 2024. április 26-át jelölte meg, továbbá lemondott a házastársi tartásdíjról, és arra kérte a bírót, hogy tagadja meg Afflecktől is ezt a támogatást.

Lopez korábban háromszor volt házas: először egy kubai pincér, Ojani Noa volt a férje 1997 és 1998 között, másodszor a háttértáncosához, Cris Juddhoz ment hozzá, vele 2001 és 2003 között volt együtt, majd az énekes Marc Antonyval házasodott össze, akitől ikrei születtek. Házasságuk 2004-től 2014-ig tartott. Lopezt később eljegyezte a New York Yankees játékosa, Alex Rodriguez is.

Ben Affleck korábban Jennifer Garner férje volt, házasságuk alatt három gyerekük született. Jennifer Lopez legutóbbi albuma, a This Is Me ... Now az Affleckkel való kapcsolatát taglalja, és a 2002-es This Is Me... Then című lemez folytatása, amely szintén az Affleckkel való akkori kapcsolatát elemezte. Az énekesnőt valószínűleg megviseli a magánéleti krízis, ugyanis májusban lemondta turnéját arra hivatkozva, hogy szabadságot vesz ki és a családjával, gyermekeivel, valamint közeli barátaival szeretné tölteni az időt. Az egykori pár vagyonmegosztásával kapcsolatban a bulvársajtó szerint nem kötöttek házassági szerződést, így a házasság ideje alatt szerzett jövedelem közös vagyonnak minősülhet, és a Beverly Hills-i házukat 65 millió dollárért már árverésre bocsátották. Affleck vagyonát 150 millió dollárosra, Lopezét pedig 400 millió dollárra becsülik.