Csukás Meserádió: Új online rádió a közmédiától

Szeptember 1-jén indul a Csukás Meserádió, amely a magyar meséknek és a gyermekirodalomnak állít emléket, Csukás István szellemi örökségét ünnepelve.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) bejelentette, hogy szeptember 1-jén elindítja a Csukás Meserádiót, amely a www.csukasmeseradio.hu weboldalon és mobilapplikáción keresztül lesz elérhető. A rádió a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, író, Csukás István nevét viseli, és a magyar meséknek szentel különös figyelmet.

Az online rádió a nap 24 órájában elérhető lesz, és olyan egyedülálló tartalmakat sugároz, amelyeket kizárólag az MTVA Archívumának köszönhetően hallgathatnak meg a hallgatók. Az archívum felbecsülhetetlen értékű, kifejezetten gyermekeknek szóló anyagokat tartalmaz, így a klasszikus mesék és kiemelkedő művészek előadásai is helyet kapnak a műsorban.

A Csukás Meserádió reklámmentes, életkornak megfelelő, erőszakmentes, saját gyártású és környezettudatos tartalmakat kínál, beleértve a gyermekdalokat, hangjátékokat, mondókákat, verseket és komolyzenei "kakaókoncerteket" is. Különlegességként az esti műsorsávban híres művészek és ismert személyiségek olvassák fel kedvenc történeteiket a gyerekeknek.

A Csukás Meserádió a már említett weboldalon és az IOS valamint Google Play áruházakban elérhető applikáción keresztül is hallgatható lesz. Az új gyerekrádió így a világ minden pontjáról elérhetővé válik, lehetővé téve a gyerekek számára, hogy bármikor belehallgathassanak a magyar irodalom kincseibe.