Őrjöngő férfi támadt a kalauzra és rongálta meg a WC-t a Szombathelyre tartó vonaton

Kedd reggel rémisztő események zajlottak a Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó Savaria InterCity vonaton, ahol egy zavartnak tűnő férfi megrongálta a WC ajtaját és agresszíven viselkedett. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

A 922-es számú vonaton utazók számoltak be arról, hogy a 413-as kocsiban egy férfi bezárkózott a WC-be, ahol hosszú percekig üvöltözött és ütötte az ajtót, míg végül szét nem verte azt. A férfi állítólag a jegyellenőrre is rátámadt, majd a kelenföldi állomáson leszállt, ahol a rendőrök megérkezéséig egy forgalomirányító tartotta fel.

A MÁV sajtóosztálya megerősítette az eseményeket, és tájékoztatást adott arról, hogy a szerelvény nem közlekedhetett tovább a helyszínelés miatt. A Tatabányára és Győrbe tartó utasokat átszállították a következő Hegyeshalmon, Bécsen át Zürich felé tartó railjetre, míg a Tatára, Komáromba, valamint Győrön túl utazókat a következő soproni Tűztorony InterCityre került át. A Répcelakra és Szombathelyre utazók 1,5 órás késéssel, csornai átszállással folytathatták útjukat.

A rendőrség válaszában részletezte, hogy a járőrök 6 óra 50 perckor kezdték meg az intézkedést, és a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő a férfit. Az ügyben rongálás vétség és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indult eljárás. A Blikk cikkéből kiderült, hogy a tettes a leszállás után a peronon is folytatta a tombolást, és egy jegyellenőrrel kiabált tovább. Az esetet látó utasok szerint a férfi a WC-ben 10-15 percen át üvöltözött és ütötte a fülke belsejét, majd az ajtót, míg szétverte.