Tisza Piknik: Magyar Péter és a közösség ünnepe a Margitszigeten

Nagyszabású pikniket rendezett Magyar Péter augusztus 20-án a Margitszigeten, ahol a Tisza párt számos programmal várta a látogatókat. A nap során lehetőség nyílt kispályás focira, tollasozásra, ugrálóvárban szórakozásra, valamint Magyar Péterrel közös futásra is.

A Tisza párt délelőtt tíz órától este nyolc óráig tartó rendezvényén a színpadon fellépők szórakoztatták a vendégeket, és történészi előadásokra, beszélgetésekre is sor került. A Facebook-esemény leírása alapján a nap folyamán a párt fővárosi és az Európai Parlamenti képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők.

Magyar Péter, aki a pártelnök és európai parlamenti képviselő szerepét is betölti, egy ünnepi beszédet is megtartott a pikniken. A politikus Facebook-oldalán köszönetet mondott azoknak, akik csatlakoztak hozzá a szigetkör futásban, amelyet több száz ember kísért végig. A futást követően a pártelnök arról számolt be, hogy a rendezvényt színes sport-, zenei-, és közéleti műsorokkal, gyerek programokkal, finom ételekkel várják a látogatókat egészen 19:30-ig, és az ünnepi beszédet 18:00 órakor tartotta. Az időjárás függvényében a programok menetrendje változhatott.

A piknikről készült képeket a 24.hu fotóriportere, Szajki Bálint örökítette meg, és a galéria megtekintésére a látogatókat a cikkben található linkre kattintva hívják fel. Az eseményen készült fotók között szerepel Magyar Péter tornázása és futása, valamint a résztvevők szelfizése és a szlogenes pólók is.

A HVG helyszíni tudósítója szerint a pikniken kenyérsütés, gyermekrajz-verseny és pódiumbeszélgetések is színesítették a programot, ahol többek között Tarr Zoltánnal, a Tisza Párt EP-képviselőcsoportjának vezetőjével, és Bovier Györggyel, a kerekesszékes teniszválogatott tagjával és motivációs trénerrel folyt beszélgetés. A látogatók ingyen kínált csalamádés zsíros kenyérből falatozhattak, vagy a foodtruckok gazdag kínálatából válogathattak. A Tisza Pártos merchandising termékek, mint a karkötő 4490 forintért, póló 5990 forintért voltak kaphatók.

A rendezvényen sétálva szólította meg a tudósítót József és Kati, akik igazi Tisza-párt alkotnak, hiszen mindketten részt vettek Magyar Péter május 8-i gyűlésén, és egy hónapja alkotnak egy párt. A helyszínen sokan találgatták az esti tűzijáték sorsát, melynek megrendezéséről az operatív törzs óránkénti értékelés alapján döntött, így a tűzijáték megtartása bizonytalan volt.