Rákoshegy és Maglód közötti vonatgázolás

Hétfő délután egy személyt gázolt el a Szolnokról Budapest Keleti pályaudvarra tartó vonat Rákoshegy és Maglód között. A baleset következtében a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon jelentős késésekre és járatkimaradásokra kell számítani.

A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset miatt a két állomás között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, ami további fennakadásokat okozhat az említett útvonalon. A katasztrófavédelem szerint a balesetben érintett szerelvény a nyílt pályaszakaszon állt meg, és a fővárosi hivatásos tűzoltók segítenek a vonaton tartózkodó 400-450 utas mentesítő járatra történő átszállásában.

A helyszínelés és a mentés ideje alatt a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon utazóknak türelemmel kell lenniük, mivel a szokásosnál hosszabb menetidőre és a menetrendtől eltérő járatokra kell számítaniuk. A tragédia a rákoshegyi állomásnál történt, nem messze az állomástól, ahol a vonat elgázolt egy embert. A katasztrofavedelem.hu tájékoztatása alapján a baleset miatt jelenleg csökkentett sebeséggel közlekednek a vonatok az érintett pályaszakaszon.