Ferencváros győzelmet aratott az Újpest felett a derbin, zöld füstbomba keltett feszültséget

A Ferencváros szurkolói távirányítással aktivált zöld füstbombát helyeztek el az Újpest drukkerei alatt a két csapat közötti rangadón, ezzel incselkedve ősi riválisaikkal. A mérkőzés végén a Ferencváros 1-0-ra győzött az OTP Bank Liga 4. fordulójában, ezzel folytatva a sorozatban 17. győzelmüket az Újpest ellen.

A találkozó hajrájában, a hosszabbításban a csereként beálló Tosin Kehinde szerezte a győztes gólt. Pascal Jansen vezetőedző irányítása alatt a Ferencváros mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerte gól nélkül. A mérkőzés második félidejében rövid ideig szüneteltetni kellett a játékot a füstbombák miatt.

A Fradi legnagyobb ultracsoportja, a Zöld Monters által közzétett videón látható, ahogy a távirányítóval aktiválják a füstbombát az Újpest szurkolói közelében, ahol az "ACAB" kód világosan látható volt. Az eset némi pánikot okozott a vendég szurkolók körében. A mérkőzés izgalmas és feszült légkörben zajlott le, amit a pályán kívüli incidens is fokozott.

A magyar Fanatics szurkolói csoport is megosztotta a videót, amelyen valaki az Újpest drukkerei mellett aktiválja a távirányítót, az "ACAB" (ami az "all cops are bastards", azaz "minden zsaru gazember" rövidítése) kód megjelenésével. A mérkőzés mindkét szurkolótábora felkészült volt a rangadóra. Az olvasókat arra kérik, osszák meg véleményüket arról, hogy ez a cselekedet bűncselekménynek számít-e.