Új hőmérsékleti rekordok Magyarországon

A héten harmadszor is megdőlt a nemzeti kora reggeli hőmérsékleti rekord. Szegeden a meteorológiai állomás 24,5 Celsius-fokot rögzített, ezzel túlszárnyalva a korábbi, 1952-ben Budapesten felállított 24,0 Celsius-fokos rekordot. Budapest is megdöntötte saját kora reggeli hőmérsékleti rekordját a János-hegyi állomáson mért 24,1 Celsius-fokkal.

Szeged városában a meteorológiai állomás által rögzített 24,5 Celsius-fokos hőmérséklet új rekordot jelent a nemzeti kora reggeli hőmérsékletek tekintetében. Ez a mért érték felülmúlja a korábbi, 1952-ben Budapesten, Budakeszierdőn beállított 24,0 Celsius-fokos rekordot, amely az országos mellett a fővárosi hajnali melegrekord is volt péntek reggelig.

A fővárosban is történelmi pillanatot élhettünk meg, hiszen a János-hegyi állomáson mért 24,1 Celsius-fokkal Budapest is megdöntötte a saját kora reggeli hőmérsékleti csúcsát. A HungaroMet Zrt. jelentése szerint ez már a harmadik alkalom ezen a héten, hogy a nemzeti rekord megdőlt.

Több napközbeni melegrekord is megdőlt

A héten nemcsak a hajnali, hanem több napközbeni melegrekord is megdőlt. Kedden közel 41 fokot mértek egy Bács-Kiskun vármegyei községben, ezzel 78 éves melegrekord dőlt meg. Szerdán pedig Baján 40,4 fokig emelkedett a hőmérséklet, ami 0,7 fokkal több, mint a 67 évvel ezelőtt, Ásotthalmon regisztrált 39,7 fokos mérés.