Tanári viszony egy diákkal: botrány a fővárosi szakképző iskolában

Azonnali hatállyal menesztették a Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik tanárát, miután kiderült, hogy viszonyt folytatott egy diákjával. A Magyar Hang értesülései szerint a férfi több fiút is zaklathatott szexuális ajánlatokkal.

A botrány még 2023-ban robbant ki, de az intézmény akkori igazgatója próbálta elkerülni a nyilvánosságot. A Magyar Hang információi szerint a tanár több fiú diákját is zaklathatta, és szexuális ajánlatokkal bombázhatta őket. A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) megerősítette, hogy tudomást szereztek az esetről, és az oktatót azonnal felfüggesztették, az iskolából kitiltották, valamint az igazgató feljelentést tett a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, amely 2024. május 3-án kezdődött el, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A BGSZC által elrendelt belső vizsgálat során igazgatói mulasztást állapítottak meg, ezért a korábbi igazgatót május végén leváltották, és helyére a korábbi igazgatóhelyettest nevezték ki megbízott igazgatóként. A BGSZC közleménye szerint a Centrum 2024. május 2-án szerzett tudomást az esetről, és az oktató munkaviszonyát még aznap felfüggesztették, az iskolából kitiltották, továbbá az igazgató feljelentést, majd 05. 15-én feljelentés kiegészítést tett a rendőrségen. A BGSZC a leghatározottabban elutasítja a gyermekeket érő bántalmazást és erőszakot.