Simonka György Lázár Jánossal szembeni vádjairól beszélt

Simonka György, aki októbertől tölti be Pusztaottlaka polgármesteri posztját, az ATV Egyenes Beszéd műsorában beszélt arról, hogy állítása szerint Lázár János bosszúból indított ellene büntetőeljárást.

Simonka György szerint Lázár János többször is fenyegette őt, egyszer még azzal is, hogy „elvágja a torkát”, ha az útjába kerül. A volt országgyűlési képviselő, aki 2014 és 2022 között töltötte be ezt a tisztséget, azt is elmondta, hogy nem kívánja betölteni a polgármesteri mandátumát, ha 2026-ban országgyűlési mandátumot szerez. Simonka György a 2026-os választásokon függetlenként kíván indulni, és amennyiben a Tisza Párt győzedelmeskedik, készen áll velük együttműködni.

A politikus azt is hozzátette, hogy a Fidesz és a Tisza Párttal hajlandó együttműködni, de a Demokratikus Koalícióval (DK) nem. Simonka György ellen a Központi Nyomozó Főügyészség 2019-ben emelt vádat, 1,4 milliárd forint kárt okozással vádolják, és az ügyészség 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyben. A büntetőper folytatása novemberre halasztódott, és az eljárást újra kell kezdeni. Simonka helyét az országgyűlésben Erdős Norbert vette át, akit Simonka szerint hiba volt kinevezni.