Sárközi Ákos új kihívásokat keres

Sárközi Ákos távozik "A Konyhafőnök" műsorból, és új feladatok után néz. A Blikk információi szerint a csatorna döntött így, és egy másik séf fogja átvenni a helyét a zsűriben. Sárközi nem részletezte a távozás okait, de több új projektben is részt vesz, többek között kommunikációs előadásokon és vezetői továbbképzéseken is dolgozik.

A sztárséf készül a "Sztárbox" műsorra is, amelyben bár nincs tapasztalata a küzdősportok terén, nem aggódik a séfszakmai hírnevéért. Sárközi azt nyilatkozta, hogy a műsorban való részvétellel inspirálni szeretne másokat, és megmutatni, hogy 47 évesen is lehet csúcsformában lenni.

Emellett új projekteken is dolgozik, köztük egy desszertvacsorán és egy Joseph Haydn ihlette gasztronómiai projektben. Pozitívan áll a helyzethez, és az élményvacsorák szervezésébe is belevágott, amely a művészet és a gasztronómia összekapcsolását célozza meg. Az ősz folyamán pedig a "Sztárbox" műsorban láthatják a nézők. Sárközi Ákos tehát nem tétlenkedik, és bár a "Konyhafőnök" zsűrijében már nem foglal helyet, számos más területen kívánja kamatoztatni tudását és inspirálni a közönséget.

A Michelin-csillagos séf szűkszavúan beszélt a műsorról való távozásáról, amely nem önszántából történt. Az új, tizenegyedik évad forgatása nélküle kezdődött el, ami váratlanul érte. Sárközi a 2014 óta Michelin-csillagos Borkonyhának és testvéréttermének, a Michelin-ajánlott Textúrának a séfje. 2016-ban, a negyedik évadban szerepelt először a Konyhafőnökben, a hatodik évadtól a zsűri állandó tagja lett, időközben pedig az RTL több további műsorában is szerepet kapott.

Távozását a csatorna lényegében nem kommentálta, és eddig ő maga sem szólalt meg az ügyben, az nlc-nek adott interjúban azonban egy mondat erejéig mégis kitért rá:

A hír igaz, de többet erről nem mondhatok, és nem is szeretnék mondani.

Arra a kérdésre, hiányozni fog-e neki a műsor, azt mondta: „most nem ez van a fókuszban. Ezt hozta az élet, de szerintem az nem egy közhely, hogy ha valami elmegy, mindig meg kell keresni az új utakat, új kihívásokat. Ráadásul én abban a helyzetben vagyok, hogy megtalálnak az új feladatok, amiért nem lehetek elég hálás. Az éttermi munkáim mellett hívnak kommunikációs előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre, vezetői továbbképzésekre, ami számomra séfként nagyon megtisztelő. Új projekteken is dolgozom, ami teljesen az enyém, és alig várom, hogy a közönség elé lépjünk vele.”

A Konyhafőnök tizenegyedik évadában Sárközi Ákos helyére nem egy, hanem két Michelin-csillagos séf érkezik, Kaszás Kornél és Tóth Szilárd, akik a szakma csúcsára jutottak hazánkban. A műsor producerei szeretnének néhány dolgot megújítani, ezért történtek változások a zsűriben, és az ítészek csapata négytagúvá válik. A változások ellenére Sárközi Ákos rajongói közösségi-oldalakon fejezték ki sajnálkozásukat és támogatásukat a séf iránt, sokan úgy vélik, hogy nélküle nem lesz olyan jó a műsor.