Új helyettes államtitkár a Kulturális és Innovációs Minisztériumban

Orbán Viktor miniszterelnök Hankó Balázs kulturális miniszter javaslatára Móré Tamás Miklóst nevezte ki helyettes államtitkárnak a Kulturális és Innovációs Minisztériumba.

Móré Tamás Miklós nem új szereplő a kormányzati apparátusban; 2022-ig az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, azonban két éve Lantos Csaba energiaügyi miniszter javaslatára a miniszterelnök felmentette pozíciójából. 2018 és 2022 között már betöltött helyettes államtitkári pozíciót, először az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban.

A csütörtök este megjelent Magyar Közlöny alapján most Móré Tamás a kilencedik helyettes államtitkárként tér vissza a kormányzati munkába, ezúttal a kulturális tárcánál. A kinevezés különösen figyelemre méltó, mivel Mórét korábban egy másik minisztériumban felmentették, amit a 24.hu hírportál is kiemelt. A kormány.hu oldalon egyelőre még nem szerepel Móré neve a helyettes államtitkárok között, így nem lehet tudni pontosan, hogy milyen területért lesz felelős.