Két fiatal csuklósbuszokat próbált ellopni Csepelen

Két 20 éves fiatal megpróbált ellopni két csuklós buszt egy csepeli telephelyről, az eset során senki nem sérült meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két fiatal 2024. augusztus 15-én éjszaka surrant be a telephelyre, ahol beindítottak egy-egy csuklós buszt. Az egyik járművet még a telephelyen belül sikerült feltartóztatniuk a dolgozóknak, azonban a másik fiatal kihajtott az utcára. A menekülő busz több parkoló autónak ütközött, majd a Weiss Manfréd útra érve egy dolgozó megállásra kényszerítette.

A rendőrség a helyszínen visszatartotta a két fiatalt, akiket a XXI. kerületi rendőrkapitányságra előállítottak, és jármű önkényes elvétele bűntett miatt kihallgattak. A jogosítvánnyal nem rendelkező gyanúsítottak közül az egyik elmondása szerint céljuk az volt, hogy a belvárosba hajtva utasokat vegyenek fel.

Jelenleg az anyagi kár felmérése folyamatban van, és a fiatalok által elkövetett közlekedési jogsértések miatt külön eljárás indul.