„Már tudom mi az, ÉLNI. Csupa nagybetűvel” – Fresh Andi harmadik tünetmentes évfordulóját ünnepli

Villányi Andreánál, ismertebb nevén Fresh Andinál, több mint három évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot. A betegséget leküzdve, 16 kemoterápiás kezelésen esett át, és most ünnepelte harmadik tünetmentes születésnapját.

Az énekesnő a Borsnak adott interjújában beszélt arról, hogy a betegség már nem uralja a mindennapjait, és hogy az élet apró örömeire koncentrál. Elmondása szerint a természetközeli élet, a vidéki lét és a közösségi programok, mint például a bográcsozás, terápiás hatással vannak rá. Fresh Andi a színpadi fellépéseket is ugyanolyan örömmel várja, mint korábban, és bár fizikailag megterhelőek, boldogságot adnak neki.

Kezelőorvosa jelenleg félévente ellenőrzi az énekesnő állapotát, és a következő kontrollra októberben kerül sor.

Fresh Andi nemrégiben támogatásáról biztosította Szentesi Évát, aki szintén rákbetegséggel küzd, és akinek a kezelése nemrég kezdődött el a Szent László kórházban. Az írónő a közösségi médián keresztül osztotta meg, hogy reményekkel teli harmadik nekifutásra készül, és az énekesnő az összes energiáját neki küldte.

Szentesi Éva, aki korábban méhnyakrákkal küzdött, most a csípőjében talált tumort kezelik. Egy hétórás operáción esett át, amely után megfordult a fejében, hogy soha nem fog hazatérni. Az író elmondta, hogy szeretett volna elszakadni a ráktól, és más témákkal foglalkozni, de úgy tűnik, ez az ő útja. Az RTL Reggeliben beszélt arról, hogy az új kezelését pénteken kezdik meg, amely kemoterápiás, biológiai és immunterápiás részeket is tartalmaz. Szentesi Éva már kétszer győzte le a rákot, és tapasztalatairól könyvet is írt.