Fásy Ádám a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetve

Fásy Ádám kulturális szervezői és televíziós műsorvezetői munkájának, valamint a Munkácsy Alapítvány elnökeként végzett tevékenységének elismeréseként megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Az elismerést a Kultúra és Innováció Minisztériuma adományozta augusztus 20-án, a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.

A kitüntetést több más civil szektorbeli díjazott is átvette, köztük Hunyadkürti István színész, Fenyvesi Ottó költő, Barna Zsolt bankár, valamint Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselője. Hankó Balázs miniszter kiemelte az értékek megőrzésének és a bátorság teremtésének fontosságát a díjátadón, valamint szólt a keresztény kultúra védelmének és a tudás ifjúságnak való átadásának szükségességéről.

Fásy Ádám a szórakoztató műsorok, mint a Zeneexpressz/Fásy mulató és a szépségversenyek, többek között a Miss Universe Hungary, Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licenszeinek birtoklásáról ismert a 90-es évek elejéről. A miniszter, Hankó Balázs, Fásy Ádámot mint kulturális szervezőt, műsorvezetőt és a Munkácsy Alapítvány elnökét méltatta, továbbá hangsúlyozta az innováción és a családon keresztül teremtett jövő fontosságát. Beszédében említést tett az új típusú zsarnokságok elleni védekezésről is, amelyek aláássák a keresztény kultúrát és hitet.

A teljes díjazottak listája megtekinthető a Kultúra és Innováció Minisztériumának honlapján. Fásy Ádám jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök éves beszédén is. A díjátadó ünnepségen Hankó Balázs mellett részt vett Zsigó Róbert, a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is.